Esas olan ilkeleri korumak

Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirer, Belediye Meclisi’nden bazı yatırım projeleri için kredi yetkisi alan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün risklere meydan okuyan bir yönetim anlayışı sergilediğini yazdı.

08 Nisan 2016 Cuma 11:00
 Esas olan ilkeleri korumak


Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirer, Belediye Meclisi’nden bazı yatırım projeleri için kredi yetkisi alan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün risklere meydan okuyan bir yönetim anlayışı sergilediğini yazdı.


Muhalefetin belediyenin borç sarmalına girdiğine yönelik eleştirilerinin isabetli olmadığı görüşünü savunan Demirer, bazı ilke ve prensiplere azami hassasiyet gösterilmek kaydı şartıyla kente yapılacak yatırımlara destek olunması gerektiğini ifade etti.


İşte Demirer’in o değerlendirmeleri:


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye Nisan ayı Belediye Meclisi Toplantısı’nda İller Bankası’ndan 61 milyon lira kredi kullanma yetkisi verildi.


3 AYRI YATIRIM İÇİN 61 MİLYON


Rüzgar Enerji Santrali, 2 öğrenci yurdu ve Kent Meydanı yatırımları için talep edilen kredi kullanma talebine onay çıktı.


YENİ BİR TALEP DEĞİL


Başkan Külcü’nün yatırıma yönelik projeleri için istediği kredi talepleri yeni değil. İlk döneminden bugüne kadar bir çok projeye özel ve devlet bankaları ile İller Bankası’ndan kredi kullanıldı.


MUHALEFET PEK İYİMSER BAKMIYOR


Çorum Belediyesi’nin son 7 yılda yoğun bir şekilde kredi kullanmasına muhalefetin pek iyimser baktığı  da söylenemez.


ÇOCUKLARIMIZ BORÇLU DOĞACAK


Başkan Külcü, kredi kullanma yetkisini yatırıma yönlendirdiğini, bunların da şehirde somut olarak görüldüğünü söylemesine rağmen, bazı muhalifler Çorum Belediyesi’nin ciddi şekilde borç sarmalına girdiği, hatta  kentte önümüzdeki yüz yıl içinde  bebeklerin bile borçlu doğacağı görüşünde.


BİZE HAKSIZLIK OLUR


Çorum’un, bütün alt yapı sorunlarını çözmüş, modern şehirciliğin gereklerini eksiksiz yerine getirmiş, hak ettiği tüm yatırımları alan bir il olduğunu söylemek haksızlık olur.


AKILCI BİR YAKLAŞIM


Hal böyle olunca iktidar partisine mensup bir belediyenin merkezi hükümetin desteğini arkasına alarak memleketine geç bile kalan yatırımları, hizmetleri getirmesi kadar doğal bir şey olmamalı. Tüm bunları kendi öz kaynakları ile yapması mümkün olmadığından merkezi idarenin imkanlarından istifade etmek akılcı bir yaklaşım oluyor.


ESAS OLAN İLKELERİ KORUMAK


Burada tartışılması gereken mevzu, belediyenin ne kadar borçlandığı değil, var olan kaynaklarının  israf edilmemesi, hizmet ve yatırıma yönlendirilerek verimli kullanılması, harcanacak her kuruşun ağır bir vebalinin olduğundan hareketle hesap-kitabın iyi yapılması, makam, mevki, nüfuz ve sermaye gücüne bakılarak kişiye özel özel uygulamalar değil, fert fert her bir Çorumlu’nun eşit olarak hak ve hukukunun gözetilmesi gerektiği ilkesi ve ideali olsa gerek.


RİSKLERE MEYDAN OKUMAK


Geçmişte örneklerini gördük. Gün gelir siyasi iktidarlar belediyelerin borçlarını siler, af çıkarır, yapılandırır  vs... Yukarıda sıraladığımız  ilkelere azami özen göstermek kaydı şartıyla risklere meydan okuyan belediye başkanları memleketlerine kazandırdıkları yatırım ve hizmetlerle anılıyor. Esas olan da bu, gerisi teferruat.

 

Son Güncelleme: 08.04.2016 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165