‘Esnaf zorda, Torba Yasa çıkmalı’

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Çorum Şube Başkanı Mustafa Bulut, esnafın ekonomik olarak...

20 Ağustos 2014 Çarşamba 14:33
‘Esnaf zorda, Torba Yasa çıkmalı’


Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Çorum Şube Başkanı  Mustafa Bulut, esnafın ekonomik olarak zor durumda olduğunu belirterek, Torba Yasa’nın bir an önce çıkarılması gerektiğini bildirdi.


Bulut, yaptığı açıklamada, “Artık esnafın dayanacak gücü kalmadı, aylardır TBMM gündeminde olan bu yasayı esnafımız ve vatandaşımız dört gözle bekliyor. Esnafımız devletle uzlaşmak ve borçlarını ödemek için gayret içerisindeler, zaten işlerin yokluğunda bir de bu düzenlemenin gecikmesi esnafımızın sırtındaki yükü iyice artırmıştır.


Yaklaşık 20 milyona yakın vatandaşı ilgilendiren torba yasa tasarısının önemli bir bölümünün Meclis'te kabul edilmesine rağmen görüşmeler tamamlanamadı. Meclis'in tatile girmesiyle de yasanın çıkması yeni yasa dönemine, yani 1 Ekim sonrasına kaldı. Bu karar, esnafımızı, vatandaşlar ile iş dünyasını hayal kırıklığına uğrattı. Meclis, Cumhurbaşkanlığı yemini için ve daha sonra yeni kurulacak hükümete güven oylaması dolayısıyla yeniden toplanacak. 28 Ağustos'tan sonra 6 Eylül'e kadar çalışacak olan Meclis son aşamaya gelen Torba Yasa’yı onaylayabilir. Hükümetimizden bu yönde bir adım atmasını ve talebimizi gerçekleştirmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Bulut, esnaf ve vatandaşların bütün hesaplarını bu yasanın çıkması üzerine yaptıklarını belirterek, “Şu anda borçlarımız duruyor, iş yapamıyoruz. Yapılandırmaya güveniyorduk. Bu yasanın bir an önce çıkmasını bekliyoruz’ şeklinde. ESDER olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz ve milletvekillerini biraz fedakarlık yapmaya davet ediyoruz. 1 Ekim'i beklemeden, 28 Ağustos'ta toplandıklarında, daha sonraki birkaç günde bu yasayı çıkarabilirler. Böylece hem ekonomiyi rahatlatırlar hem de 20 milyon insanın duasını alırlar.


Uzlaşma aşamasındaki vergi, cezalar, SGK ve BAĞ-KUR borçları halen incelemesi devam eden mükellefler ile dava, itiraz ve temyiz aşamasında olan dosyalarla ilgili durumlar Torba Yasa’nın çıkmasını bekliyor. Dolayısıyla affın kanun teklifindekinden daha kapsamlı yapılması gerekiyor. Esnafın, işadamının ekonomideki daralma sebebiyle ödemeleri aksadı. Bu yükü hafifletecek düzenleme, piyasayı canlandıracaktır.”



 

Son Güncelleme: 20.08.2014 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165