Esnafta yeni hayvan pazarı heyecanı

Yeni hayvan pazarının ihalesini kazanan firma ile yapım sözleşmesi yapıldı, inşaat çalışmalarına en kısa sürede başlanacak.

15 Şubat 2017 Çarşamba 10:33
Esnafta yeni hayvan pazarı heyecanı

Yeni hayvan pazarının ihalesini kazanan firma ile yapım sözleşmesi yapıldı, inşaat çalışmalarına en kısa sürede başlanacak.

Çorum Belediyesi, mevcut hayvan pazarının artık ihtiyaca cevap verememesi ve Çorum’a yakışmaması nedeniyle yeni ve modern bir hayvan pazarını şehrimize kazandıracak. Çorum’a yapılacak yeni hayvan pazarına ilk kazmanın vurulacağı gün sabırsızlıkla beklenirken, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye de Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası Başkanı Recep Gür’den teşekkür geldi.

Eski hayvan pazarının yetersiz kaldığını, yapılacak olan yeni pazar içerisinde sosyal tesisler, mezbaha ve hayvan satıcıları için modern satış alanlarının olmasının canlı hayvan ticareti yapanlara büyük kolaylıklar sağlayacağını ifade eden Recep Gür, “Yeni hayvan pazarı kapasitesi yüksek bir pazar olacağından Çorum'un yanı sıra bölgedeki hayvan ticaretini de olumlu etkileyecek” dedi.


Oda Başkanı Recep Gür, Çorum Belediyesi’nin Kamyoncular Garajı, Oto Galericiler Sitesi, Terminal Binası, Traktörcüler Sitesi ve son olarak sanayi dükkanlarının ardından Çorum’da hayvancılık işleriyle uğraşan esnaflar için de yeni bir modern hayvan pazarı yapacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Yeni hayvan pazarının ihalesini kazanan firma ile yapım sözleşmesinin yapıldığını ve inşaat çalışmalarına en kısa sürede başlanacağı bilgisini aldıklarını ifade eden Gür, mevcut hayvan pazarının hem ihtiyaca cevap vermemesi hem de Çorum’a yakışır bir görünümde olmaması nedeniyle yeni bir hayvan pazarı projesi hazırlatan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye minnettar olduklarını kaydetti.


İskilip yolu Köprüalan Köyü mevkiinde bulunan 115 dönüm alan üzerine kurulacak olan yeni hayvan pazarının tamamlanmasıyla birlikte Çorum’un Türkiye’deki en modern hayvan pazarlarından birisine kavuşacağını vurgulayan Recep Gür, bu proje ile birlikte Çorum’un bölgesinde hayvancılık alanında da söz sahibi olacağını söyledi.

3 bin büyükbaş ve 3 bin küçükbaş kapasiteli olacak hayvan pazarında 100 küçükbaş hayvan indirme rampası, 140 büyükbaş hayvan indirme rampası, kapalı ve açık padoklar, giriş çıkış kontrol binaları, sosyal tesisler gibi birimler ile 260 araçlık da otopark yeri olacağını belirten Gür, yeni hayvan pazarı projesinin hazırlanmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.


Son Güncelleme: 15.02.2017 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.