‘Evet diyeceğiz özlem bitecek'

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, Evet diyeceklerini, bu ülkenin rüyalarını değil, insanlığın büyük özlemlerini gerçekleştirmek için sonuna kadar direneceklerini söyledi.

12 Nisan 2017 Çarşamba 08:18
‘Evet diyeceğiz özlem bitecek'

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, Evet diyeceklerini, bu ülkenin rüyalarını değil, insanlığın büyük özlemlerini gerçekleştirmek için sonuna kadar direneceklerini söyledi.


Memur-Sen’in bir emek hareketinden öte erdemliler hareketi olduğunu belirten Saatcı, “Memur-Sen bu ülkede sendikacılığı ideolojik bir zeminden çıkarıp hak ve özgürlük zeminine getiren, emek ve alın teri mücadelesini hakkıyla yerine getiren bir teşkilattır. Onun için bu ülkede özgürlük ve demokrasi adına bir mücadele, bir sorumluluk varsa Memur-Sen o taşın altına elini koyar. Memur-Sen bu ülkedeki en büyük sivil toplum örgütü olarak her zaman demokrasiden ve özgürlükten yana olmuştur. Kamusal alan yalanını bu örgütlü gücümüz sayesinde bitirdik. Bir takım vesayet odaklarının kılık kıyafet dayatmasına ve inanç özgürlüğünün askıya alınmasına karşı durmuştur ve 12 milyon imza toplayarak başörtüsünün serbest olmasının yolunu açmıştır” dedi.


Türkiye’nin büyük bir dönüşümün eşiğinde olduğunu belirten Saatcı, açıklamasında şunları ifade etti:


“Türkiye tarihi bir tercihin eşiğinde. Önümüzde iki seçenek olacak; Ya Türkiye’nin yerinde saymasına, demokrasi diye bize yutturulan vesayet odaklarının giderek büyümesine ve güçlenmesine sebep olan bir sistemle devam edeceğiz veya Türkiye’nin önünü açacak, istikrarın da getirisiyle ekonominin büyüdüğü ve refah seviyesini arttıracak, doğrudan millet iradesini esas alan bir sistemle yeniden bismillah diyeceğiz. Evet diyeceğiz. Sadece bu ülkenim rüyalarını değil, insanlığın büyük özlemlerini gerçekleştirmek için sonuna kadar direneceğiz.


“Biz milyonlarca kamu çalışanının hakkı için çalışan, onların alın terinin hakkının ödenmesi noktasına mücadele eden bir emek örgütüyüz. Ancak, emek yalnızca maaş pazarlığı yaparak korunmaz. Emeğin erimesine ve yok olmasına neden olan, emeğin karşılığının değersizleşmesine neden olan ne varsa onun karşısında durmak da gerekir.


Sandığa gidip oy veren milletin, acaba hükümet kurulacak mı diye düşünmemesi hemen işine gücüne bakması gerekir. Veya birkaç partinin bir araya gelip hükümet etmeye çalışıp da edemeği bir sistemin olmaması gerekir. Biz sabit gelirliler koalisyon dönemlerinin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Cebimizdeki paranın değeri ancak istikrar dönemlerinde artıyor. Onun için istikrar için evet diyoruz.


90 küsur yıllık Cumhuriyet tarihinde kurulan hükümetlere baktığımızda ortalama 1 yıla bir hükümet düşüyor. Bürokrasi de ufak bir değişiklik olduğu zaman sistem tepetaklak oluyor. Bir belediye başkanı değiştiğinde sistem sil baştan yeniden yapılandırılıyor. Bu kadar çok hükümetin kurulduğu bir ülkede ekonominin büyümesi söz konusu değil. Onun için istikrar gerekiyor.


16 Nisan'ın kıymetini bu teşkilat anladı; tıpkı altının değerini sarrafın anladığı gibi. Çünkü biz olanları görüyor, neyin nereden tetiklendiğini biliyor, hangi sıkıntıları yaşadığımızı not ediyor ve bu ülkenin yarına yolculuğunda dönüm noktası olan 16 Nisan'a ilişkin yeni bir inisiyatif alırken bunun neye tekabül edeceğini çok iyi hesaplıyoruz."


Son Güncelleme: 12.04.2017 08:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.