'Evin içi varken dışı haram'

Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Özgür Kılıç, gündem dışı konuşmasında Bayat Köyü’nün mahalle olması, havaalanı, mahallelerin durumu ve CHP’ye yönelik yapıldığını iddia ettiği eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

06 Haziran 2016 Pazartesi 17:21
'Evin içi varken dışı haram'


Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Özgür Kılıç, gündem dışı konuşmasında Bayat Köyü’nün mahalle olması, havaalanı, mahallelerin durumu ve CHP’ye yönelik yapıldığını iddia ettiği eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu.


Başkan Muzaffer Külcü’yü tebrik eden Kılıç, “Sayın Başkanı tebrik etmek lazım. Kendi köyünü belediye başkanı olduğu ilin mahallesi yapmak. Türkiye'de eminim ki hiçbir belediye başkanına nasip olmamıştır. Çorum büyüyor. Diğer yakın köylerin de Çorum’un mahallesi olmasını isteriz.” dedi.


Kardeş belediyelere yapılan yardımları da eleştiren Özgür Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti, “ Her ay olduğu gibi, yine kardeş belediyelere yardım gündemde. Ve yine her ay olduğu gibi biz de söylüyoruz. Caminin içi dururken dışarıya yapılan haramdır.


İbrahim Çayırı'nda imara sınır yerler imara açılmazken, Hacıkerim Bağlan'yla Kapaklık arasında bulunan tarlaların bağ imarı bile açılmaz iken ipekli evlerden sel taşkınları önlenemez iken, şehrin içinde bulunan Güzelyurt imara açılmaz iken, Çorum'un en büyük caddelerinden olan Bahabey Caddesi'nin ortasındaki refüj bordur taşlarının çatlak, patlak, yıkık durumda olmasından dolayı ağaçlandırma yapılamaz iken, Erzurum Dede civarı şantiye görünümünden çıkmamış iken, Kale Mahallesi'nin imarı çözülmemiş iken, Çoraklık Bölgesi'nin park, bahçe, yol asfalt ve tretuvarları yapılmamış iken, Şehrin tam göbeğindeki Nadık bölgesi harabe haldeyken, Şehrin içinin imarı çözülmemiş iken,


Köylerin mahalle yapılması, Belediye arsalarının imarının değiştirilip, satılıp, bu paraların Bakanlıkların yapması gereken yatırımlara harcanması içimize sinmiyor.


Çorum Sanayi kenti cazibesini her geçen gün yitiriyor. Kayserili iş adamları yurtdışındaki müşterilerini memleketlerine 2 saatte getirirlerken, Çorumlu iş adamlarımız müşterilerini ancak 3 günde Çorum'a getirebiliyor. Rekabet güçleri kalmıyor. Ve bundan dolayıdır ki, çoğu fabrika merkezlerini ya İstanbul'a ya da Ankara'ya taşımaktadır. Ve bunun sonucunda korkuyorum ki fabrikalar da taşınacaktır.


Sayın Başkan, Çorum'un ufkunu açsak. Öncü Çorum Belediyesi olsa. Çorum'a bir havaalanı kazandırsak. Ve biliyorum ki, bir çok Çorumlu sanayici işadamı bu havaalanı projesine maddi katkı sağlama taahhüdü içerisindedir. Sonuç olarak kendi paranızı çok rahat istediğiniz yerlere harcayabilirsiniz. Fakat, topluma ait olan, vakıf, sendika, oda ve kamu kurumlarında yönetici iseniz çok dikkatli olmanız lazım. Neden mi? Buralarda tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı vardır.


Şimdi bunları niye anlattım? Bazıları diyorlarmış ki: CHP grubu meclis maddi kararlarında ret oyu kullanıyorlar. Ben eminim ki Sayın Başkan böyle bir şey dememiştir. Çünkü, birçok kararlarımız oy birliği ile çıkıyor. Bu konuşmayı yapanlara sesleniyorum.


Çorum Belediye Meclisi'ndeki tüm Belediye Meclis Üyeleri nadir insanlardan oluşmaktadır. İsterseniz kendi Belediye Meclis Grubumu size tanıtayım. Avukat, Mali Müşavir, Mimar, Mühendis ve Saygın, kendini ispat etmiş iş adamları ve iş kadınlarından oluşmaktadır.


Bu konuşmaları yapanlar unutmasınlar ki, Çorum Belediye Meclisi ve Benim Meclis Grubum, aldıkları oyların namusları olduğunu ve yetim haklarını korumak için burada bulunduklarının farkındadırlar.”

Son Güncelleme: 06.06.2016 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165