Evlerde bayram temizliği başladı

Çorum Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmaları arasında yer alan ev temizliği hizmetlerini artırdı.

15 Haziran 2017 Perşembe 15:51
Evlerde bayram temizliği başladı

Çorum Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmaları arasında yer alan ev temizliği hizmetlerini artırdı.


Yıl boyu belirli periyotlarla ulu çınar diye adlandırdıkları yaşlıların evlerini temizlediklerini, Ramazan bayramı öncesi de çalışmalarını hızlandırdıklarını söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Ulu çınarlarımızın Ramazan ayını ve bayramını huzur içinde geçirmeleri için evlerini baştan aşağı temizliyor, ihtiyaçlarını karşılıyoruz.” dedi.


Göreve geldikleri günden beri sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizen Başkan Külcü, “Toplumun her kesimine yönelik hizmetler üretmeye devam ediyoruz. Belediyemizin sıcak yüzünü, şefkat elini toplumun tüm kesimlerine olduğu gibi yaşlılarımıza da en güzel şekilde yansıtmaya gayret ediyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, bayram öncesi çalışmalarına hız verdi. Evlerini temizleyemeyecek durumda olan 65 yaş ve üzeri yaşlılarımızın evlerini temizliyoruz. 416 yaşlımızın evini bayramda misafirlerini en güzel şeklide ağırlamaları için tepeden tırnağa temizliyor, onların hayır dualarını alıyoruz. Ziyaret ettiğimiz yaşlılarımızın evlerini temizliyor, onlarla sohbet ediyor, onların dertleriyle dertleniyor, sorunlarını çözmeye çalışıyoruz." dedi.


Ulu çınarlar yapılan hizmet için duacı

Çorum Belediyesi’nin evde temizlik hizmetinden faydalanan yaşlılar, verilen hizmetten duydukları memnuniyeti ifade ederek Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.


Hizmetten istifade eden 80 yaşındaki Şaziye Taştan, “Çorum Belediyesi’nin bu hizmeti bizi çok büyük bir sıkıntıdan kurtardı. Elim ayağım tutmuyor, yukarı bakamıyorum. Çorum Belediyesi’ni aradım bayanlar geldiler sobamı söktüler evimin her yerini temizliyor bayrama hazırlıyorlar. Yemek getiriyorlar sağ olsunlar” dedi.


Atife Tuğluk ise,” Belediye’nin evimde yaptığı temizliği parkta soruyorlar herkese anlatıyorum. Evimi temizlerken evleri gibi görerek temizliyorlar. Yapılan temizlikten dağlar gibi memnunum. Allah bin kere razı olsun ki Belediye’den bu çalışmayı yaptığı için. Dışarı da temizlik yapanlara 100 TL versen Belediye gibi temiz yapmaz. Allah yokluklarını vermesin. Bunlar olmasa ben ne yapardım. Atalarına analarına rahmet diliyorum” diye konuştu.


“Perdeleri yıkıyorlar, camları siliyorlar” diyen Hatem Çınar da “Her şeyi temizleyip gidiyorlar. Ben yapılan hizmetten memnunum Allah da onları memnun etsin” diye konuştu.


Son Güncelleme: 15.06.2017 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.