Eximbank'dan iş adamlarına sunum

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ‘İhracatın Finansmanı ve Türk Eximbank’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

11 Aralık 2015 Cuma 16:25
Eximbank'dan iş adamlarına sunum

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ‘İhracatın Finansmanı ve Türk Eximbank’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya TSO Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.

Yapılan açıklamaya göre Türk Eximbank Ankara Bölge Müdürlüğü'nden Uzman Fatma Ceyhan ve Münevver Kaplan Akar'ın katımıyla gerçekleşen bilgilendirme toplantısında Türkiye’nin tek resmi ihracat kredi destek kuruluşu olan Türk Eximbank'ın, 2014 yılı içerisinde 31 milyar dolar ihracata destek sağladığı ve bu desteğin ülke ihracatının yaklaşık %20’sini oluşturduğu belirtildi. Türk Eximbank Ankara Bölge Müdürlüğü'nden Uzman Fatma Ceyhan ve Münevver Kaplan Akar tarafından yapılan sunumlarda, katılımcılara, ihracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, Türkiye’nin uluslararası ticaretteki ağırlığının arttırılması gibi konularda bilgiler verildi.


Eximbank'ın gelişim süreci ve hedeflerinden de bahsedilen toplantıda, ihracatçılara, döviz kazandırıcı faaliyetlerde bulunan firmalara, yurt dışında faaliyet gösteren müteahhitlere ve alıcılarına kredi ve sigorta desteği sağlandığı belirtilerek, kısa, orta ve uzun vadeli yurt içi kredi programları, uluslararası kredi programları ve ihracat kredi sigortası gibi konularda da paylaşımlarda bulunuldu. Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.  

Son Güncelleme: 11.12.2015 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165