Fazla söze gerek yok, tablo ortada

Yozgat, Tokat ve Karaman Havalimanları’nın yatırım programına alınmasının ardından internet mecrasında dolaşan bir paylaşım dikkat çekti.

04 Ocak 2017 Çarşamba 23:05
 Fazla söze gerek yok, tablo ortada

MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM

Yozgat, Tokat ve Karaman Havalimanları’nın yatırım programına alınmasının ardından internet mecrasında dolaşan bir paylaşım dikkat çekti.

Söz konusu paylaşımda ikisi komşumuz üç kente yeni havalimanı yapılacağı müjdesini paylaşan Çorumlular, Çorum ölçeğinde veya daha geride kalan ancak havaalanına sahip bazı illerin nüfus oranları ve çıkardıkları vekil sayısını tablo haline getirmiş.

Esasında yorum bile gerektirmeyen paylaşımda, Iğdır, Sinop, Erzincan, Kırşehir, Yalova, Bingöl, Nevşehir, Kars, Siirt, Uşak, Kastamonu, Amasya-Merzifon, Muş, Yozgat, Isparta ve Çanakkale illerinin nüfus ve vekil sayıları karşılaştırılmış.


Tabloya bakıldığında, havaalanı bulunan veya yatırım programına alınan 17 il arasında en fazla nüfusa sahip olan il Çorum.


Diğer illere eşit oranda veya daha fazla vekil çıkardığı il yine Çorum.


Ancak 17 il arasında müstakil havaalanı olmayan, aynı zamanda havalimanı yatırım umudu kalmayan tek il Çorum…


Havaalanı meselesini bu kadar açık izah eden bu tablo, o nedenle fazla söz gerektirmiyor. Her şey gün gibi ortada…


Son Güncelleme: 05.01.2017 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2017-01-05 10:26:39

ilimizde hayvancılığı gelişitirmek için hibe şeklinde verilen küçükbaşın yaylımı amacıyla çoban bulamayıp ithal etmeyi planlayan işsizliğin olmadığı şehir çorum,yaşanabilir iller arasında neredeyse altlarda trafik sorunu ayrı bir dert ve tüm dünya şehirleri turizm ve ürünleri ile marka olurken bizim elimizde hititlerin başkenti varken havaalanı yok leblebicilerin odası yok ne denebilir ki;
mülki idare ve kurumlar öncelikle görev yaptıkları şehirleri marka şehir yapmak için göreve gelmedikçe
siyasiler ekmek yedikleri yere hizmet aşkı ile aday olmadıkça
insanlarımız bilinçli seçmen yapısına sahip olmadıkça
okumayıp sadece resimlere bakmaya devam ettikçe
bu şehir yatırım alamaz

Avatar
hasan hüseyin akça 2017-01-05 14:56:28

çoruma havaalanı yapmak siyasilerin en büyük hatası olyr.daha beş dönem havaalanı hikayesi ile seçim yalanı aramak zorunda kalmazlar.çorumlu saftır her yalanı yer.

Avatar
Bir bilen 2017-01-05 16:53:27

vekillerimiz istemediği için çorum'a gelmemesi normal. çorum'un işleri böyle gider demirer bey.

Avatar
aykut 2017-01-08 02:54:12

yazıklar olsun başkada bişey demiyorum onlar anca gölet getirirler çorumlularda iş çıkaracak vekiller seçsinler bunlarda gitsin merzifondan aday olsun oraya sivil havalanı açtırdılar çoruma yapmıyorlar beceriksiz vekiller o zaman defolup gitsinler belki başka vekillerr yapar onlarada mani olmasınlar bari bari yapacaklarada köstek olmasınlar yap işlet modeliyle versinler ahlatçıya adam özel yapıp işletsin yoksa biz hep rüyada görürüz bütün şehirler yaptırır bizim vekiller izler izletirir