Fen Lisesi bölgenin yıldızı olacak

Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit'ten Fen Lisesi açıklaması

27 Temmuz 2017 Perşembe 09:21
Fen Lisesi bölgenin yıldızı olacak

Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit “Sungurlu'daeğitimde hedeflediğimiz noktaya erişebilmemiz için önemsediğimiz okullardan biri olan Sungurlu Fen Lisesi pansiyonunun 2017 – 2018 eğitim yılında açılması ile birlikte hem ilçemizde hem de ilçe dışından ilgi göreceği ve başarılı öğrencilerin, ilk sıralarda tercih edecekleri okul olacağı inancındayız.” dedi.

2017 - 2018 eğitim - öğretim yılında 264 öğrencinin eğitim göreceği okulda Okul Müdürü Ahmet Yandım, müdür yardımcıları ve bütün personel eğitim yılına okul pansiyonu hazırlayabilmek için var gücü ile çalışıyor. Gerek pansiyon imkanları gerekse eğitim kalitesi ile bölgenin en iyi okulu olma yönünde büyük gayret sarfediliyor. Sungurlu Fen Lisesi pansiyonu toplamda 102 öğrenci kapasiteli olup 51 Kız öğrenci, 51 Erkek öğrenci olarak hizmet verecek.

Sungurlu Fen Lisesi Pansiyonu İmkân ve Donanımlarhakkında yapılan açıklama şöyle:

Üçer kişilik 34 pansiyon odası vardır. Yataklar tek kişilik baza şeklindedir. 1 Veli Görüşme odası, 1 Çok amaçlı salon vardır. 140 kişilik yemekhanesi, bir mutfağı, bir çamaşırhanesi, bir kileri, bir soğuk hava deposu vardır. Bir müdür yardımcı odası, bir nöbetçi öğretmen odası, bir hemşire odası vardır. Bir ütü odası, bir reviri ve bir valiz odası vardır. Tüm oda ve koridorlar laminant döşelidir. Pansiyonumuz güvenlik kameraları ile donatılmıştır. Kalorifer sisteminden 24 saat sıcak su verilmektedir. Bulaşıklar el değmeden modern makinelerle yıkanır ve kurulanarak kullanıma sunulur. Günlük üç öğün, en az üçer çeşit, kalorileri ayarlanarak yemek verilir. Öğrencilerin sportif etkinlikleri için okulumuzun kapalı spor salonu, açık basketbol sahası günün 08–20 saatleri arasında hizmet vermektedir. Okulumuzun kütüphanesi hafta içi 08–18 saatleri arasında, hafta sonu ise 09–22 saatleri arasında hizmet vermektedir. Öğrencilerimiz kantin ihtiyaçlarını her gün 08-21 saatleri arasında okulumuz kantininden gidermektedirler. Evci çıkmayanların çamaşırları hafta sonları sanayi makinelerinde, renk ayrımları yapılarak ve hiçbir ücret ödetilmeden yıkanmaktadır.

Yurda Giriş Şartları:

Her yıl yurda alınacak öğrenci sayıları şu aşamalarla belirlenir: Temmuz ayının başında mezun olan öğrenci sayısı belirlenir. Mezun olanların %80’i yeni kayıtlara, %20’si ara sınıflara ayrılır. Normal kayıtla yeni giren (9.sınıfların) ilk kayıtların (%80’in) %10’u paralı öğrencilere ayrılır.

Son Güncelleme: 31.07.2018 00:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.