'FETÖ ve PDY 28 Şubat'tan güç almıştır'

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı gündeme ilişkin değerlendirmelerde, bulunarak yazılı basın açıklaması yaptı.

29 Şubat 2016 Pazartesi 15:38
'FETÖ ve PDY 28 Şubat'tan güç almıştır'

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı gündeme ilişkin değerlendirmelerde, bulunarak yazılı basın açıklaması yaptı.

Saatçi, yaptığı açıklamada; ”Müstağni ve mütekebbir bir edayla ‘bin yıl sürecek’ denilen baskı ve zulümler, millete kurulan tuzaklar milli iradenin gücüyle 10 yılda çöpe atıldı. Kökü dışarıda olan güç odakları dün askeri vesayetle, tetikçi karargâh medyasıyla, ‘Darbe gerekiyorsa destekleriz’ diyen adı sivil beyni üniformalı çetelerle yaptıklarını bugün çukurlarla, paralelle, terörle yapma denemelerine millet iradesi fırsat vermeyecektir. Bugün tanklar yürümüyor, tanklar doğru yerde. Tanklar sınırlarda duruyor, sinirleri germiyor. Bu son derece önemli. Türkiye 28 Şubat'ta önemli bir süreci yaşadı. AB müktesebatı açısından zarar görmemesi noktasından hareketle postmodern darbe gerçekleştirerek askerin bizzat içerisinde olduğu sivil unsurları alana çekerek, Türkiye'de sivil bir darbe gerçekleştirildi.Ülke ekonomik anlamda örselenmiş, kaynakları hortumlanmıştır. Meclis darbeleri araştırma komisyonunun verdiği rakamlara göre 28 Şubat o zaman 381 milyar dolarlık bir maliyeti beraberinde getirdi. Eğer ülke bu kırılmayı ekonomik anlamda da yaşamamış olsaydı, bugün ekonomik olarak çok daha ileride olduğu, milli gelirin çok daha ileride olduğu bir dönemi yaşıyor olabilirdik.O dönem haksız kazanç elde ederek bugün sefahat içerisinde yaşayanlar mevcuttur. 28 Şubat'ın askeri sanıkları, sanık sandalyesinde ifade verirken bürokratik sanıkları, kravatlıları, medya organları, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu diye ifade edilen ama adı sivil, beyni üniformalı olan, darbeye çanak tutan 'Darbe gerekiyorsa destekleriz' diyen sendikaları, o günkü muhatapları sanık sandalyesine oturup yaptıklarının hesabını ödemediler. 28 Şubat'a ilişkin o gün yapılanlar bir anlamda yanlarına kar kaldı ve milletin içerisinde kamufle olarak şuan duruyorlar. Hâlbuki 28 Şubat'ın bütün yönleriyle ele alınması gerekiyor. Askeri brifinglerle 28 Şubat'ta talimat alan yargı mensupları, aldıkları brifinglerle o gün adil olmayan hukuk dışı kararlara imza atmışlar, birçok insanın hayattan kopmasına neden olmuşlardır. O gün askerden yargı brifingi alan üniversite rektörleri, milli eğitim müfettişleri brifing adı altında kıyım yapmışlardır.

Dün topuk selamı ile siyaset yapanlar ve halktan aldıkları iradeyi vesayetçilere peşkeş çekenler tarihin çöp sepetine atıldı ve tarihten silindiler. Bu anlamda AK Parti dönemlerinde atılmış olan adımları son derece önemsiyoruz. 'Bin yıl sürecek' denen zulümler 10 yılda ortadan kalktı. Bu ülkede bin yıllık süren şey milletin kardeşliğidir, birliğidir, beraberliğidir. Bu ülkeye çelme takmaya çalışan küresel operasyonun Türkiye'deki aparatları, ırgatları, uşakları bu amaçlarına ulaşamayacaklar.


FETÖ ve PDY 28 Şubat'tan güç almıştır. FETÖ ve PDY 17-25 Aralık'ta darbe girişiminde bulunmuştur. 28 Şubat'tan güç alanlar milletten himmet diye aldığı paraları, yaptıkları olimpiyatlarda milletin sempatisini kazanmak suretiyle onları kurşun asker olarak görmelerini, dershane ve benzeri oluşumlarla kendilerine rant devşirenler, hortumlarının kesileceğini görenler, o süreçte ‘biz de bir 28 Şubat yaratabiliriz' diyerek küresel bir operasyonun parçası olmaya ve Türkiye’ye 17-25 Aralık'ta bir darbe yapmaya kalkıştılar. Ülkenin seçilmiş başbakanını yargılama tutanaklarını, mahkeme ifadelerini ve hazırlıklarını bile önceden tasarladıklarını bazı organize çalışmaların içerisine girerek bu millete bir operasyon çekmeye kalkıştılar ancak bu kez sert kayaya çarptılar. Millet iradesine sahip çıktı. 17-25 Aralık'ta Türkiye'ye operasyon çekmeye kalkışan paralel yapı çakıldı ve şu an düştüğü çukurdan kurtulmaya çalışıyor.”dedi.

Son Güncelleme: 29.02.2016 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.