FETÖ’den 6 kişi tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ele geçirilen hard disk üzerinde yapılan inceleme sonucunda FEÜÖ/PDY silah terör örgütü ile irtibatlı olduğu tespit edilen ve ‘Mahrem İmam’ olarak tabir edilen kırk dokuz şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

10 Mayıs 2017 Çarşamba 14:11
FETÖ’den 6 kişi tutuklandı


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ele geçirilen hard disk üzerinde yapılan inceleme sonucunda FETÖ/PDY silah terör örgütü ile irtibatlı olduğu tespit edilen ve ‘Mahrem İmam’ olarak tabir edilen kırk dokuz şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.


Bu şüphelilerin büyük bir kısmı hakkında daha önce Cumhuriyet Başsavcılığınca işlem yapılarak, bir kısmı tutuklandı. Bir kısmı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.


Hakkında gözaltı kararı bulunan diğer 12 şüpheliden 6’sı yakalanarak gözaltına alınırken, 09.05.2017 günü Cumhuriyet Başsavcılığındaki işlemlerin ardından sek edildikleri Çorum Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklandı. Şüphelilerin 6’sı hakkında ise yakalama kararı bulunduğu öğrenildi.


Şüphelilerin birçoğunun örgüt içerisinde kod adı ile tanındıkları FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün gizliliğinin sağlanması amacı ile kullandığı Bylock program kullanıcısı oldukları tespit edildi.


Son Güncelleme: 10.05.2017 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.