FETÖ'nün itleri tam gaz...

15 Temmuz'la ilgili dava duruşmasını takip eden Cevat Olçok, duruşma sonrasında sosyal medyadan paylaşımda bulundu

10 Ekim 2017 Salı 20:50
FETÖ'nün itleri tam gaz...

15 Temmuz gecesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde FETÖ'cü askerler tarafından vurularak şehit edilen 34 kişiden ikisi de hemşehrimiz Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyib Olçok'tu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşanan olaylara ilişkin 143 sanığın yargılandığı dava bugün Silivri'de görülmeye başlandı. Davayı şehidimiz Erol Olçok'un ailesi de izliyor. 

Erol Olçok'un kardeşi Cevat Olçok, bugün izlediği dava duruşması sonrasında, sosyal medyada "FETÖ'nün itleri Silivri'de yalan söylemeye ve olayları çarpıtmaya tam gaz devam ediyorlar." paylaşımında bulundu. 


Öte yandan söz konusu davada savunma yapan tutuklu sanık Ali Alanay, “Gece boyunca silah sesini ve tank top sesini duydum. ‘Duymadım, görmedim’ diyen yalan söylüyor. Başımızdaki komutanların en ağır cezayı almasını istiyorum” dedi. 

Fetullahçı Terör Örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminde 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşanan olaylara ilişkin 135’i tutuklu 143 sanığın yargılanmasına devam edildi.

'DUYMADIM, GÖRMEDİM DİYEN YALAN SÖYLÜYOR'

Duruşmada tutuklu sanık Ali Alanay, savunma yaptı. Alanay ifadesinde, 15 Temmuz günü köprüye gittiklerini söyleyerek, “Bu sırada havaya ateş ettiklerini gördük. Erlerden de bazıları havaya ateş etti. Ahmet Taştan asabiydi, kovboy gibi davranıyordu. Bu yüzden buradan uzaklaştım. Kurtuluş Kaya vuruldu. Bunun üzerine 50 civarı askerle beraber yere yattık. Unimogun altına yattık. Sabaha kadar orada kaldık. Gece boyunca silah sesini ve tank top sesini duydum. ‘Duymadım, görmedim’ diyen yalan söylüyor” dedi.

Alanay, “Silahımı kesinlikle kullanmadım, Telefonum yanımda yoktu. Sanık ve tanık beyanlarında ateş ettiğime dair hiçbir beyan yok. O gece aralarında kışladan kasten darbeyi düşünerek çıkan da vardı, darbeyi bilmeyerek çıkan da vardı. Hiç suçsuz olan da vardı. Kimseye taksirle zarar vermedim” ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanık Alanay ifade verdiği sırada başka bir tutuklu sanık ‘Şerefsizler’ diyerek tutuklu sanıklar Ahmet Taştan ve Turgay Ödemiş’in üzerine doğru yürüyünce sanık er, jandarma ekipleri tarafından salondan çıkarılarak duruşmaya ara verildi. Aranın ardından mahkeme başkanı sanıklara duruşma düzenini bozmamaları konusunda uyarıda bulundu.

'KOMUTANLARIN EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUM'

Alanay savunmasına devam ederek, “Ben devletime hizmet etmek için askere gittim. Hain ilan edildim. Öldürülsem bu kadar canım acımazdı. Ben evlenecektim. Annem ‘6 ay askerlik yap’ dedi. Darbe yapmak için askere giden biri olur mu? Nişanlıyım, evlenecektim. Askerliğimin bitmesine bir hafta kalmıştı. Saatlerimi sayıyordum. O gece kimseye ateş etmedim. Şehit olanların yakınlarını da anlıyorum, empati yapıyorum. Kendi derdimi de herkesin derdini de anlıyorum. 15 aydır tutukluyum. Terör örgütü FETÖ/PDY ile bir ilgim yok. Başımızdaki komutanların en ağır cezayı almasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine tutuklu sanık Ali Altınel savunma yaparak, Kuleli Askeri Lisesi’nde şoför olarak çalıştığını söyledi. Altınel, “Elime silah almışlığım yok. Benim silahım direksiyonum. Olay günü rahatsızdım. Bir arkadaş bana, ‘ Çabuk gel, Mustafa Uzman seni çağırıyor’ dedi. Aşağı indim. Ünimoglar falan vardı. Canlı bomba olayı nedeniyle köprüye gittiğimizi söylediler. Mürsel Çıkrıkçı, ‘Korkan varsa ben kafasına sıkarım’ dedi. Ahmet Taştan'ın ateş ettiğini gözümle gördüm. Ahmet Taştan, ‘Ya Allah, Bismillah’ diyerek Beylerbeyi’nden gelenlere ateş açtı” dedi.

Sanık Ahmet Taştan’ın Türk bayrağı tutan kişilere de ateş ettiğini söyleyen sanık Altınel, “’Bayrağın arkasında canlı bomba olabilir’ dedi. Biz de şaşırdık Türk Bayrağına ateş edince. Gözümle 2 kişinin vurulduğuna şahit oldum. Biri Kurtuluş Kaya’nın vurulması diğeri de adamın birinin ayağından vurulması. Ben havaya 2-3 el ateş ettim sadece” şeklinde konuştu.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Emre Kılıç, köprüye silahsız gittiğini söyleyerek, “Köprüde bazı araçlara evlerine gitmeleri gerektiğini ve sıkıyönetim ilan edildiğini söyledik. Gecenin ilerleyen saatlerinde ben de 1-2 el ateş ettim. 6 aylık askerim. Darbeden bir şey anlamam. Ahmet Taştan ve Turgay Ödemiş’ten şikayetçiyim. Köprüde suç teşkil edecek bir şey yapmadım. Kurtuluş arkadaşımız vurulmuştu. Onu öyle görünce bir tuhaf oldum. Köprünün sağ tarafında yattım, bekledim. Sabah kalktığımda darbenin olduğunu öğrendim” dedi.

Tutuklu sanık Hasan Kale, Kuleli Askeri Lisesi’nde itfaiye er olarak görev yaptığını belirterek, “Tatbikat var dediler, silahlarımızı almamızı istediler. Köprüye gitmeden önce okul komutanının “Ananız sizi bu günler için doğurdu’ dediğini duydum” ifadelerini kullandı.

Duruşma sanık savunmalarıyla yarın da devam edecek. 




İHA







 

 

 

Son Güncelleme: 10.10.2017 20:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165