FETÖ/PYD Operasyonu, 22 Gözaltı

Sinop'un Boyabat ilçe merkezli olarak 3 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Çorum'da 1 kişi olmak üzere toplam 22 kişi gözaltına alındı.

25 Mayıs 2016 Çarşamba 09:34
 FETÖ/PYD Operasyonu, 22 Gözaltı

Sinop'un Boyabat ilçe merkezli olarak 3 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Çorum'da 1 kişi olmak üzere toplam 22 kişi gözaltına alındı. 

Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Boyabat ilçe merkezinde 18, Çorum il merkezinde 1, Samsun'un Atakum ilçesinde 1 ve Samsun'un Çarşamba ilçesinde 1 olmak üzere toplam 22 kişi, ikametleri ve iş yerlerinde yapılan aramaların ardından gözaltına alındı. Operasyonla ilgili yazılı açıklama yapan Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Salih Şengöz, şüphelilerin sorgularının devam ettiğini bildirdi. Salih Şengöz imzalı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2015/1760 soruşturma evrakı ile FETÖ/PDY Boyabat yapılanmasına yönelik FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği suçundan yürütülen soruşturma kapsamında Boyabat Sulh Ceza Hakimliği’nin arama kararına istinaden ve Çorum, Samsun ve Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılıklarına yazılan talimatlara istinaden 24.05.2016 tarihinde Boyabat ilçe merkezinde 18 şüpheli, Çorum il merkezinde 2 şüpheli, Samsun ili Atakum ilçesinde 1 şüpheli ve Samsun ili Çarşamba ilçesinde 1 şüpheli olmak üzere toplam 22 şüphelinin ikameti ve iş yeri bulunan şüphelilerin iş yerlerinde arama yapılmış ve şüpheliler hakkında gözaltı kararı verilmiş olup; haklarında arama ve gözaltı kararı verilen şüphelilerden 1 tanesinin aynı suçtan Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklu olduğu anlaşılmış, 1 şüpheli ise Samsun ili Atakum ilçesinde ikameti dışında yakalanmış ve gözaltına alınmış olup, haklarında gözaltı kararı bulunan 20 şüpheliye ikametlerinde ve iş yerlerinde ulaşılamamıştır. Daha sonra 1 şüpheli kolluk kuvvetlerince yakalanmış, 1 şüpheli ise kendisi teslim olmuştur. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızca yukarıda belirtilen ve haklarında gözaltı ve arama kararı verilen 22 şüphelinin dışında 22 şüpheli hakkında da ifade alma işlemi devam etmektedir. Soruşturma safahatından ve sonucundan gerektiğinde ayrıca bilgi verilecektir."

İHA


Son Güncelleme: 25.05.2016 09:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.