Firari FETÖ’cülerin eşleri Yunan sınırında yakalandı

Edirne’de, jandarma ekipleri yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmek isteyen 3 kişi ve 1 organizatör yakalandı.

20 Haziran 2017 Salı 13:55
Firari FETÖ’cülerin eşleri Yunan sınırında yakalandı


Edirne’de, jandarma ekipleri yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmek isteyen 3 kişi ve 1 organizatör yakalandı.


Yunanistan’a kaçmak isteyen 3 şahsın FETÖ/PDY ile bağlantıları oldukları tespit edildi.
Çorum'da örgütün mahrem imamlığını yaptığı iddia edilen Hatice Ç'yi (45) yakaladı. Hatice C'nin Çorum Sulh Ceza Hakimliğince "terör örgütüne üye olmak", İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", suçlarından aranan, polis olduğu yıllarda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğünde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 2 yıl korumalığını yaptığı, emekli olduktan sonra Zaman gazetesinde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı, darbe girişimi sonrası da yurt dışına kaçtığı öğrenildi.

Edirne Jandarma Komutanlığı’na gelen bir ihbar üzerine harekete geçen ekipler, Keşan İlçesi’nde yurt dışına kaçış hazırlığından bulunan 3 şüpheliyi ve 1 organizatörü yakaladı. Yunanistan'a kaçmak isterken jandarma tarafından yakalanan ve FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevlerinden ihraç edildikleri belirlenen ve hakim karşısına çıkarılan cerrah 34 yaşındaki Mehmet A.Y.  ve pratisyen hekim 31 yaşındaki Meryem D. ile 45 yaşındaki Hatice Ç. ile bu şahıslara organizatörlük yaptığı tespit edilen Murat Y. tutuklandı.
Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada ise 2 bin Euro, bin 160 dolar, 100 İsviçre frangı ve 300 lira bulunduğu bildirildi.


İHA


Son Güncelleme: 20.06.2017 14:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.