Fırıncılar ekmek fabrikasına karşı

Çorum Fırıncılar ve Leblebiciler Esnaf Odası Başkanı Seyit Arslan, ilk olarak habercim19.com’da duyurulan ve diğer sitelerin alıntı yaptığı ‘Belediye Ekmek Fabrikası yolda’ haberi ile ilgili açıklama yaptı.

22 Haziran 2017 Perşembe 16:42
Fırıncılar ekmek fabrikasına karşı

Çorum Fırıncılar ve Leblebiciler Esnaf Odası Başkanı Seyit Arslan, ilk olarak 
habercim19.com’da duyurulan ve diğer sitelerin alıntı yaptığı ‘Belediye Ekmek Fabrikası yolda’ haberi ile ilgili açıklama yaptı.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’den 4 defa randevu talep ettiklerini ancak bu taleplerine karşılık alamadıklarını belirterek, “Biz fırıncı esnafının çok sıkıntıları var, bunları büyüklerimizle görüşüp çözüm bulunması noktasında randevu talebinde bulunduk. Ancak görüşme imkanımız olmadığından bazı sıkıntılarımızı ancak bu yolla iletiyoruz” dedi.


Çorum’da faaliyet gösteren 70 adet ekmek fırını bulunduğunu dile getiren Oda Başkanı Seyit Arslan, bu fırınların birçoğunun yüzde 30 kapasite ile çalıştığını, ekmek fırını sayısının fazla olması ve kapasite altında çalışmaları nedeniyle çok sayıda fırıncı esnafının sıkıntı yaşadığını kaydetti.


Çorum’da ekmeğe son 3 yıldır zam yapılmadığını belirten Fırıncılar ve Leblebiciler Esnaf Odası Başkanı Seyit Arslan, açıklamasının devamında şöyle konuştu:


“Çorum Fırıncılar ve Leblebiciler Esnaf Odası Başkanı olarak medyada çıkan haberler nedeniyle kamuoyuna ve meslektaşlarımıza bilgi verme gereği duymaktayım.
Çorum Belediyesi’nin ekmek fırını açacağı konusu haberleştirilmiştir. Konuyla ilgili 2 defa Sayın Valimizden ve 4 defa Sayın Çorum Belediye Başkanımızdan randevu talebinde bulunduk. Ancak randevu talebimize karşılık cevap alamadık.

Biz fırıncı esnafının çok sıkıntıları var, bunları büyüklerimizle görüşüp çözüm bulunması noktasında randevu talebinde bulunduk. Ancak görüşme imkanımız olmadığından bazı sıkıntılarımızı ancak bu yolla iletiyoruz.

İlimizde faaliyet gösteren 70 adet ekmek fırını bulunmaktadır. Bu fırınların birçoğu yüzde 30 kapasite ile çalışmaktadır.  Ekmek fırını sayısının fazla olması ve kapasite altında çalışmamız birçok sıkıntıyı fırıncıya yansıtmaktadır. 
Ekmeğin fiyatının 1 TL fiyatı 3 sene önce alınmış bir raiç fiyatıdır. Bu 3 yıl içerisinde başta olmak üzere un, maya, işçilik, su, elektrik, doğalgaz v.s. sayabileceğimiz maddelerin fiyatları artmıştır. Fırıncılar esnafı olarak bizler 3 yıldırı ekmek fiyatlarına zam talebinde bulunmadık. Ayrıca büfe ve bakkallara verdiğimiz pay ile fırıncı esnafının eline bir şey kalmamaktadır.

Fırıncı esnafı işçi ve işverenleri olarak bir senede 360 gün çalışıp senede 5 gün tatil yapan insanlarız. Herkes evinde sıcak yatağında uyurken biz fırıncı esnafı gece saat 01.00’de işyerimizi açıp çalışmaya başlayarak sabah saat 06.00’da sofranıza sıcak ekmek gönderenler olarak şehrimizde bulunan ihtiyaç sahiplerine de yeteri kadar yardım ederek maliyetlerin altında ekmek vermekteyiz.


İlimizde hiç bir zaman ekmek sıkıntısı yaşatmamaktayız. Ayrıca 5 adet fırınımız 24 saat Çorum halkına sıcak ekmek hizmet vermektedir. İlimizde üretilen kaliteli, lezzetli ve hijyenik ortamda üretilen ekmekler bir çok yerlerde bu şekilde üretilememektedir. Çorum Belediyesi, Ekmek Fabrikasını faaliyete geçirdiği zaman yüzlerce çalışan işsiz kalacaktır. Bu çalışanların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin ne hale düşeceğini düşünmek istemiyorum. 


Çorum Belediyesi tarafından açılacak fırın sayesinde 35 yıldır sizlere hizmet sunan ekmek büfelerimiz elimizden alınmakta olup siz halkımıza verdiğimiz hizmet kısıtlanmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘her işveren 1 işçi fazla çalıştırsın’ diye söylerken belediyemizin fırın kurmasına bir anlam veremiyoruz. Belediyemizin ekmek fabrikası için harcanacak parayı bu anlamda değil de üretim ve istihdamı arttıracak şekilde planlanması bizce daha güzel olurdu.
Biz fırıncı esnafı ve çalışanları olarak vatanını, milletini, bayrağını ve kitabını seven bireyleriz. Devletimize ve milletimize karşı bir hatamız var ise kendim ve esnafımız adına her kesten özür dilerim.”  


Son Güncelleme: 22.06.2017 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2017-06-22 19:38:41

Tabi onlar karşı olurlar 1 tlye ekmegi gariban nasıl yesin bence belediye geç bile kaldı ekmek fabrikası yapmakda

Avatar
Halk için Halk Ekmek @Çorumlu 2017-06-23 12:35:43

ellerinden gelse 5tl yaparlar ekmeği. 3 yıldır zam yapmamışlar daha geçen yıl bazı fırınlar 50 kuruşa ekmek satıyorlardı. belediye çok geç kaldı halk ekmek yıllardır ankara ve istanbul gibi büyük şehirlerde faaliyette ve garibanlar bazen halk ekmek büfeleri önünde uzun kuyruklar oluşturuyorlar...250 gr ekmeğin zaten %30-40 'ı su biz halk olarak bunu bilmiyor muyuz... belediye en güzelin, yapacak şimdiden başkana teşekkürler..

banner165