Fransız yazarlar Çorum’a geliyor

Dünyanın en prestijli dergilerinden Archéologıa ve Mythologıes’in Fransız yazarlar Çorum’da baharı karşılamaya geliyor.

04 Mayıs 2017 Perşembe 21:15
Fransız yazarlar Çorum’a geliyor

Dünyanın en prestijli dergilerinden Archéologıa ve Mythologıes’in Fransız yazarlar Çorum’da baharı karşılamaya geliyor.


Geniş bir okuyucu kitlesine sahip dünyanın en önemli dergilerinden Archéologia ve Mythologies’in Dünyaca Ünlü Fransız Yazarları Hitit Başkenti Hattuşa’nın UNESCO Dünya Mirası olarak kabul edilişinin 30. Yılı kapsamında, ülkemizin ve Çorum’un sahip olduğu tarihi ve turistik değerlerin tanıtımına katkı sağlanması amacıyla bu değerleri yerinde incelemek üzere Çorum’a geliyor.


Türkiye Paris Büyükelçiliği, Kültür ve Tanıtma Müşavirliğimiz koordinatörlüğünde Valilik işbirliği ile 4-9 Mayıs 2017 tarihleri arasında planlanan ziyaret programı Çorum’un değişik bölgelerinde gerçekleşecek olup 6 gün boyunca Çorum’da misafirimiz olacak Archéologia Dergisi Yazarı Martin Koppe ve Mythologies Dergisi Yazarı Bertrand Audouy’a Hitit Yolu ve Gastronomi Yolunun Mimarı Doğa Fotoğrafçısı Ersin Demirel ve Gazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mehmet Köle program boyunca eşlik edecekler.


Konuklar Çorum merkezi ile birlikte Ortaköy-Şapinuva Örenyeri ve İncesu Kanyonu, Alacahöyük Müzesi ve Örenyeri, İskilip, Oğuzlar, Osmancık ve Kargı İlçelerimizi gezecekler, Hitit Yolu ve Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş Yollarında yer alan yaylalarımızda doğa yürüyüşleri yapacaklar, Boğazköy Müzesi ve Hattuşa Örenyeri’ni ziyaret edecekler. Konuklar, Boğazkale ilçesinde “Hattuşa Purulliya Bahar Bayramı” çerçevesinde Hıdrellez kutlamalarına katılacak, Hitit Kıyafetleri Defilesi ve “Arda Boyları” adlı bale gösterisini izleyecekler.


Son Güncelleme: 04.05.2017 21:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.