Gazeteciler Cemiyeti geleneği sürdürüyor

2002 yılının son gününde kaybettiğimiz Gazeteci-Yazar merhum Mahmut Tunaboylu anısına Çorum Gazeteciler...

24 Nisan 2014 Perşembe 16:17
 Gazeteciler Cemiyeti geleneği sürdürüyor


2002 yılının son gününde kaybettiğimiz Gazeteci-Yazar merhum Mahmut Tunaboylu anısına Çorum Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ‘En Güzel Öykü Yarışmasının 7’incisi bu yıl gerçekleştirilecek.

Çorum Belediyesi sponsorluğunda organize edilen ve geçtiğimiz yıl ara verilen ‘En Güzel Öykü Yarışması’nın duyurusunu merhum Mahmut Tunaboylu’nun babası Emekli Eğitimci-Gazeteci Müslüm Tunaboylu ile yarışma koordinatörü Gülesin Ağbal Demirer yaptı.

Mahmut Tunaboylu’nun adını Türkiye sınırlarının ötesine taşıran yarışmadan ötürü Çorum Belediyesi ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkürlerini ifade eden Müslüm Tunaboylu, “Yazarlar eserleriyle yaşar. Bu yarışma da gazetecilerin abisi konumundaki oğlum Mahmut Tunaboylu’nun genç yazar kuşakları tarafından tanınmasını ve adının yaşatılmasını sağlıyor. Yaşadığı sokağa isminin verilmesi de yaşadığımız diğer bir güzellik. Çorum Belediyesi ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti bu yarışma ile aynı zamanda şehrimizin ve ülkemizin kültür, eğitim hayatına büyük katkıda bulunuyorlar. Geçtiğimiz yıllarda yurt dışından dahi katılımın olduğu ve edebiyat dünyasında artık iyice bilinen ve ilanı beklenen yarışmaya tüm edebiyat severleri davet ediyoruz.” dedi.

Yarışma koordinatörü Gülesin Ağbal Demirer ise, Mahmut Tunaboylu Öykü Yarışması’nın edebiyat dünyasında sitayişle bahsedilen ve edebiyatseverlerin merakla bekledikleri bir yarışma olduğunu dile getirerek, “Geçtiğimiz yıllarda gördük ki, yarışmada ödül alan tüm yazarların hatıralarında Mahmut Tunaboylu Öykü Yarışması’nın ayrı ve özel bir yeri var. Gazeteci büyüğümüz merhum Mahmut Tunaboylu vefatının ardından da adına düzenlenen yarışma ile bir nevi edebiyat meraklılarına el vermeye devam ediyor. Çorum’un kültür hayatında da önemli bir yer edinen yarışmaya geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yoğun bir katılım bekliyoruz.” diye konuştu.

Tunaboylu ve Demirer’in verdiği bilgiye göre ödüllü öykü yarışmasına başvurular 1 Ağustos 2014 tarihine kadar yapılabilecek. Sonuçlar 16 Eylül 2014 tarihinde açıklanacak. Ödül töreni ise ileri bir tarihte açıklanacak.

Yrd. Doç. Dr. Elif Ayan Nizam, Yrd. Doç. Dr. Hiclal Demir, Turhan Candan, Şahin Ertürk, Kenan Yaşar, Hasan Hüseyin Hastaoğlu ve Halit Yıldırım’ın  jüri üyesi olduğu yarışmada birinci olan eser sahibine 2 bin TL., ikinci eser sahibine  bin 500 TL., üçüncü eser sahibine bin TL., ayrıca 500 TL. değerinde 3 adet mansiyon ödülü verilecek.




Son Güncelleme: 24.04.2014 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.