Gazilerimize özel çalışma

Çorum Muharip Gaziler Derneği Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan ile...

24 Kasım 2014 Pazartesi 14:41
 Gazilerimize özel çalışma


Çorum Muharip Gaziler Derneği Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan ile birlikte Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.


Üniversiteye ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunan Rektör, “Sizlerin duası, devletimizin gücü ve mensuplarımızın gayretli çalışmaları ile Üniversitemiz her geçen gün daha da büyüyor. “Sizler bizim için çok önemli miras ve rol modellersiniz. Şu an bir şeyler yapabiliyorsak sizlerin sayesinde. Bu anlamda bizlere düşen en büyük görev, sizlerden kalan mirası daha da çok çalışarak yüceltmektir, sizlere minnet borçluyuz” dedi.


Gazilerin yaşam tecrübelerini çok önemsediklerini ifade eden Alkan, ‘Çorum’da Tarihin Tanıkları Kore ve Kıbrıs Gazileri’ isimli Kore ve Kıbrıs gazilerini ilgilendiren projenin  Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan koordinatörlüğünde hazırlandığına dikkat çekti.  Rektör Prof. Dr. Alkan, bu çalışmayla birlikte tarihe tanıklık etmiş, milli gururumuz gazilerin bilgi ve tecrübelerinin paylaşılacağını belirtti.


Üniversitenin tüm kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürmeye gayret ettiğini belirten Alkan, gazilerin üniversiteye yapmış oldukları ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek gazilere sağlıklı bir yaşam diledi.


Toplumun Gazi mertebesini Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi sevdiği, saygı duyduğu kişilere verdiğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Bakan da, hazırlanan projeden genç neslin yararlanmasını, gençlerin milli duygu ve düşüncelerini geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, gazilerin tanıtılmasının milli bir görev olduğunu ifade etti.


Çorum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül ve dernek üyeleri ise, üniversitede yaşanan gelişmelerden çok memnun olduklarını dile getirerek, Rektör Alkan’a kendilerine göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarı diledi.



Son Güncelleme: 24.11.2014 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165