‘Gazze için canlı kalkan olacağız’

Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Çorum milletvekili Murat Yıldırım, İsrail’in...

19 Temmuz 2014 Cumartesi 14:23
 ‘Gazze için canlı kalkan olacağız’


Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Çorum milletvekili Murat Yıldırım, İsrail’in Filistin’de yaptığı zulüm karşısında gerekirse milletvekilleri olarak Filistin’e gideceklerini belirterek, “Gerekirse milletvekilleri olarak canlı kalkan olup Filistinli çocukların ölmesini engelleyeceğiz. Bizim davamız tüm dünya Müslümanlarının huzurlu ve barış içerisinde olmasıdır. Tüm dünyada mazlum kanının akmamasıdır” dedi. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Çorum Şubesi tarafından iftar yemeği verildi. Afra Kültür Merkezi’nde verilen yemeğe Vali Sabri Başköy, Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Çorum milletvekili Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Rumi Bekiroğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar sonrası bir konuşma yapan AK parti Çorum milletvekili Murat Yıldırım, Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Boynuna astığı poşu ile konuşma yapan Yıldırım, Filistin’deki katliama son verilmesi çağrısında bulundu. Terör devleti İsrail’in Filistin’i kan gölüne çevirdiğini ve masum insanların acımasızca katledildiğini dile getiren Yıldırım, İsrail’in bu yaptığının yanına kar kalmayacağını söyledi.

İsrail’in yapmış olduğu zulmün asıl nedeninin Filistin’de mutabakata varılarak uzlaşmacı bir hükümetin kurulması olduğunu söyleyen Yıldırım, "Filistin’de Hamas ve El Fetih birleşerek kurduğu hükümetten rahatsız olan İsrail, 3 İsrailli’nin ölümünü bahane ederek hem Filistinleri karadan, havadan harekat başlattı. Bu hareket inşallah kendilerinin sonu olacak. Yahudi milleti de insanların öldürülmesinden huzursuz. Şu andaki İsrail hükümetinde olan bir milletvekili bırakın çocukları anaların öldürülmesini dahi söylüyor. Bu kadar canileşen, vurdumduymaz bir İsrail var. Bombaları alkışlayan sadist bir yönetim tarzı var” diye konuştu.

Yıldırım, “Başbakanımız başta olmak üzere, Dışişleri Bakanımız ve tüm yetkililer zulmü durdurmak için çalışıyoruz. TBMM’de grubu bulunan bütün milletvekilleri gece meclisi tatil ederek İsrail Konsolosluğu’na giderek İsrail’i kınadı. Bu zulme dur demek için orada milletin sesi olmak üzere bir çağrı yaptı. Bu çağrıya devam edeceğiz. Gerekirse milletvekilleri olarak canlı kalkan olarak gideceğiz oradaki Filistinli çocukların ölmesini engelleyeceğiz. Bizim davamız tüm dünya Müslümanlarının huzurlu ve barış içerisinde olmasıdır. Tüm dünyada mazlum kanının akmamasıdır. Dünyada mazlum kanının akmaması için Türkiye büyük bir mücadele vermektedir. Başbakanımız hakkın üstünlüğü ve halkın söylediği olacak diyor. Birileri bir kısım odakların gücünü arkasına alabilir ancak bunlar gelip geçidir. Esas güç halkın gücüdür. Halkın gücüdür ve milletin gücüdür. Filistin Müslümanların ortak malıdır. Filistinlilere teşekkür ediyoruz. Canları pahasına koruyorlar. Filistin’in geleceğine sahip çıkıyorlar. Milletvekillerine teşekkür ediyorum. Yardım kampanyası açıldı ve milletvekillerimizin hepsi biner TL yardım yaptı” şeklinde konuştu.

Yıldırım, konuşmasının sonunda Birleşmiş Milletler, Avrupa ve tüm dünya ülkelerini Filisitin’deki kan ve gözyaşının durdurulması için gerekli girişimde bulunmaya davet etti.

"MAZLUMLARIN ACILARI SON BULSUN"

MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Rumi Bekiroğlu da bugünlerde, yakın ve uzak coğrafyalarda birçok acı hadiseye şahit olduklarını belirterek, “Örneğin Arakan’da, sonra yanı başımızda Filistin’de, Suriye’de, Irak’ta içimizi parçalayan dertler, zulümler yaşanıyor. Biz bugün sahip olduklarımız için şükrederken, bütün insanlık için neler yapılabileceğini elbette bir kere daha düşünmeliyiz. Umudumuz ve duamız, bu mübarek günlerin hürmetine mazlumların acılarının son bulması, gönüllere kardeşlik, barış ikliminin egemen olmasıdır. Bu manada cihat diyerek Müslüman’ın Müslüman kanı akıtmasını da şiddetle kınıyoruz. MÜSİAD olarak gayretimizde, bu ve benzeri acıların yaşanmaması için daha fazla çalışmak olduğunu düşünüyoruz. MÜSİAD Çorum Şubesi olarak birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi adına bu ve benzeri programlara ağırlık vermeye gayret göstereceğiz” diye konuştu.

Toplum yararını kişisel çıkarlarının üstünde tutan MÜSİAD’ın dünya ölçeğinde bir iş adamları derneği olduğunu kaydeden Bekiroğlu, yurt içinde 78, yurt dışında 60 ülkede 150 noktada kurulu bulunan MÜSİAD, temsilciliğin olduğu her şehirde şehrin ekonomisine, sosyal hayatına, sivil toplum yaşamına, pozitif katkı sağlamayı ilke edindiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından yeni MÜSİAD üyelerine rozetleri katıldı.





İHA

Son Güncelleme: 19.07.2014 14:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tufan ok 2014-07-20 04:07:29

birazda vekili oldugun il için birşeyler yap hiç sevilmeyen itici sayın
vekil

Avatar
gazze cocugu 2014-07-20 21:32:58

Insanligini gosterip canli kalkan olmayi dusunuyorum deme sapik supuk konus