Geçici ihraç tebliğ edildi

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın partisinden geçici ihracıyla ilgili karar tebliğ edildi.

04 Mayıs 2017 Perşembe 11:25
Geçici ihraç tebliğ edildi

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın partisinden geçici ihracıyla ilgili karar tebliğ edildi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl düzenlenen genişletilmiş il başkanları toplantılarının birinde Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile tartışma yaşayan Halil İbrahim Kaya, AK Parti İl Disiplin Kuruluna sevk edildi.

Parti disiplin kurulu Kaya’nın 1 yıl süreyle partiden ihracına karar vermiş, söz konusu karar
AK Parti Genel Merkezi’nin onayına sunulmuştu.


Edinilen bilgiye göre, tarafların itiraz ve savunmalarının alınmasının ardından Halil İbrahim Kaya’nın partisinden geçici ihracı onandı. İlgili karar şahsına tebliği edildi.


Kaya’nın geçici ihracında AK Parti İl Disiplin Kurulu’nun aldığı tarih esas alındı. Bu kapsamda Kaya, sadece 5 ay partisinin faaliyetlerine katılamayacak. İl Genel Meclisi Başkanlığı görevi devam edecek.


Öte yandan İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, partisinden ihracı ile ilgili daha önce yaptığı değerlendirmede "Partim benimle ilgili bir disiplin süreci başlattı. Bu sürecin son ayağı ise Genel Merkezdir. Ben savunmamı yaptım ve itiraz dilekçemi verdim.  Genel Merkez henüz kararını açıklamadı. Siyasi partilerin üyeleri ile ilgili cezaları ve mükâfatları olabilir.  Verilecek karar başımızın üstündedir. Bu konunun meclisle alakası yok. Sadece siyasi parti toplantılarına 1 yıl süreyle katılmamam söz konusudur" diye konuşmuştu.


Son Güncelleme: 04.05.2017 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doktor 2017-05-04 11:43:23

Sana verilmiş bu cezanın yanlış olduğu er geç ortaya çıkacaktır. Yukarıda Allah var...