Geleceğin aşçıları yarıştı

Tokat’ta düzenlenen 2. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası'nda geleceğin aşıları yarıştı.

30 Nisan 2016 Cumartesi 12:54
Geleceğin aşçıları yarıştı

Tokat’ta düzenlenen 2. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası'nda geleceğin aşıları yarıştı. 

Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Tokat Kent Konseyi ve Türkiye Aşçılar Pastacılar Konfederasyonu (Taspakon) tarafından düzenlenen 2. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan mutfak stantlarında İstanbul, Ankara, Bolu, Çankırı, Ordu, Şanlıurfa, Trabzon, Antalya, Çorum, Hatay, Muğla ve Bursa illerinden aşçılık bölümü olan 150 lise, 60 üniversite öğrencisi 50 usta ve şef nezaretinde en güzel yemeği yapabilmek için yarışıyor. Balık, kırmızı et, tavuk, kuru baklagiller, tatlı ve benzeri kategorilerde yarışan öğrenciler kendilerine verilen süre içerisinde göze ve damağa hitap edecek yemeği sunmak için ter döküyor. 

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tufan, yarışmanın ilk günü Tokat'a özgü lezzetlerin yarıştığını söyledi. Yarışmanın ikinci günü ise bireysel olarak yarışan öğrencilerin yarışmanın son gününde ‘en iyi lise ve üniversite’ dallarında ekip yarışması yapacağını ifade eden Tufan, “Bu sene yarışmanın daha kapsamlısını Tokat’ta düzenliyoruz. Konfederasyon olarak yılda bunun gibi 5-6 yarışmamız oluyor. Biray önce Şanlıurfa’da idik. Bugün Tokat’tayız, bir ay sonra da Çanakkale’de bu yarışma devam edecek” dedi.

Aşçılık ve pastacılık mesleğinin geleceği olan öğrencilerin Türkiye mutfağına özendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Tufan, “Yarışmamızın özel bir kuralı var. Bu sadece Tokat için değil bütün illerimizdeki yarışmalarda üretilen yemeklerin yöresel mutfağımıza veya Türk mutfağı diye hitap ettiğimiz ana mutfağımıza bağlı olmak zorunda. Bu yemeklerin yapımında kullanılan tüm malzemeler Türkiye’de yetişen bize özgü menşei olmak zorunda” diye konuştu.

İHA


Son Güncelleme: 30.04.2016 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165