Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakalım

İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlayarak, gelecek nesillere iyi bir çevre bırakılması gerektiğini söyledi.

05 Haziran 2017 Pazartesi 09:20
Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakalım

İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlayarak, gelecek nesillere iyi bir çevre bırakılması gerektiğini söyledi.


Kaya, “Çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında gösterilen çabaların gayesi, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarının sağlanmasıdır. İnsanlık, varoluşundan bu yana çevresini kendi ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirmeye çalışmış, bu zaman zarfında da çevreyi etkilemiş ve ondan etkilenmiştir. Nasıl ki tabiatın insan hayatı üzerinde tesirleri varsa, bizlerin faaliyetlerinin de tabiat üzerinde tesiri bulunmaktadır” dedi. kaya, açıklamasında şunları ifade etti:


“Bu sebeple çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik tedbirlerin alınması, kaynaklarımızın israf edilmeden verimli kullanılması ve bilinçli toplum oluşturulmasını sağlamak büyük önem taşımaktadır. Bilinçsizce etrafa attığımız plastik ürünlerin doğada 400 yıl kadar çürümeden kalabildiğini söylersek, karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını biraz olsun anlayabiliriz.


Çevre, bir kurum ya da kuruluşun değil, bütün insanlığın sorumlu olduğu yaşam alanıdır. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için; küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunularak kirlenmenin önlenmesi, tabiatın korunarak tahribatın engellenmesi, yeşil alanların korunması ve arttırılması ile kamuoyunun bilinçlendirilmesi önem arz etmektedir. İnsanlığın bu ortak meselesi için görevli kamu kurumları yanında, eğitim kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, gönüllü kuruluşlarımız, yazılı görsel ve işitsel basınımız ve tüm bireyler olarak hep birlikte çaba sarf edilmeli ve iş birliğini güçlendirmeliyiz.


Bu duygu ve düşüncelerle , “Dünya Çevre Günü” nü kutluyor, temiz ve sağlıklı bir dünya diliyorum.”

 

Son Güncelleme: 05.06.2017 09:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165