Gelin damat demokrasi nöbetinde

Çorum’da genç bir çift düğün gecesinde, 15 Temmuz’de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin gerçekleştirdiği darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tuttu.

24 Temmuz 2016 Pazar 12:24
 Gelin damat demokrasi nöbetinde

Çorum’da genç bir çift düğün gecesinde, 15 Temmuz’de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin gerçekleştirdiği darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tuttu. 

15 Temmuz tarihinden beri süren ve her gün on binlerce kişinin darbeye karşı demokrasi nöbeti tuttuğu Hürriyet Meydanı’nın sürpriz konukları vardı.

Emre ve Aynur Uğurol evlendikleri gece, on binlerce kişinin bulunduğu Hürriyet meydanına gelerek askeri darbe girişimine karşı verilen demokrasi mücadelesine destek verdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile birlikte meydana kurulan platforma çıkarak ellerindeki Türk bayrakları ile halkı selamlayan Uğurol çiftine vatandaşların ilgisi de yoğun oldu.

Akşam Emre ve Aynur’un çiftinin düğünü olduğunu hatırlatan Başkan Külcü, “Malumunuz işlerimiz dolaysıyla düğünlere gidemiyoruz. Çok zorda kalmadıkça iştirak edemiyoruz. Sevgili gençlerimiz dediler ki bizde şahit olmak istiyoruz dediler. Gelinliğimizi ve damatlığımızı çıkarmadan o platforma çıkarsak Çorum’un aziz insanlarının o coşkusuna oradan iştirak edebilirsek, şahit olabilirsek bahtiyar olacağız. Bizde tabi ki diyerek davet ettik” dedi.
Evlilik cüzdanını genç çifte vermeden önce çocuk konusunda söz alan Başkan Külcü, “Gençlerden bir söz isteyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, 3 çocuk meselesini dile getirince Başbakanımızın başka işi yokta milletin çocuğunun sayısıyla niye uğraşıyor. Bir süre sonra anladılar ki her ailenin 2’den daha fazla en az 3 çocuğu olacak ki bu meydanlar hep böyle kalsın. Eğer gençlerimizin çocukları olmazsa bir çocuk, iki çocuk böyle kalırlarsa bu meydanları kime emanet edeceğiz. Hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Haşhaşiler gibi milletine silah doğrultan bir evlat olmasını istemiyoruz. Rabbimden olanın hayırlısını olmasını istiyoruz öncelikle. En az 3 tane çocuk istiyoruz” diye konuştu.

Düğün töreni bittikten sonra demokrasiye sahip çıkmak için meydana geldiklerini dile getiren damat Emre Uğurol, “Vatandaşlarımızla beraber demokrasi nöbetine destek vermek istedik. Darbeye hayır demek için meydanlara geldik. Ayrıca haşhaşilere bu ülkeyi bırakmayacağız” dedi.

Gelin Aynur Uğurol ise, birlik zamanı diyerek meydana geldiklerini ifade etti.

İHA


Son Güncelleme: 24.07.2016 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165