'Gelin Engelleri Beraber Aşalım'

İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi (TDV) işbirliği ile engellilere yönelik bir program gerçekleştirildi.

17 Aralık 2015 Perşembe 22:05
'Gelin Engelleri Beraber Aşalım'

İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi (TDV) işbirliği ile engellilere yönelik bir program gerçekleştirildi. 

ENS Park'ta yapılan "Gelin Engelleri Beraber Aşalım" temalı programa İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, kamu kurumlarının idarecileri, engelli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve üyeleri, müftülük çalışanlarının yanı sıra çok sayıda engelli ve ailesi katıldı.

Akşemsettin Camii İmam-Hatibi Sefa Kırcı'nın Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın bir konuşma yaptı. Akın konuşmasında, İslam dininin engellilere verdiği önemden bahsetti. 
Günümüzde bütün mekanların engellilerin ulaşabilirliğine uygun hale getirilmesi ve her zaman engellilere gerekli önemin verilmesi gerektiğini kaydeden Akın, camilerin eksiklerinin giderildiğini ve bu konudaki çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez'in gönderdiği mesajın okunmasının ardından Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Korukçu, "İslam'da Engelliler ve Tarihi Değerler", "Engellilere Karşı Sorumluklarımız", "Engellilerle İlgili Fıkhi Konular", "Hac ve Umrede Engellilerin Uygulama Durumları" konularında katılımcılara bilgi verdi. Program yemeğin ardından sona erdi.


Son Güncelleme: 18.12.2015 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.