Genç çiftçi projesi başvuruları başlıyor

Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan Genç Çiftçi Projesi kapsamında 2016 yılında Çorum genelinde toplamda 211 projenin desteklendiğini bildirdi.

01 Nisan 2017 Cumartesi 13:00
 Genç çiftçi projesi başvuruları başlıyor


Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan Genç Çiftçi Projesi kapsamında 2016 yılında Çorum genelinde toplamda 211 projenin desteklendiğini bildirdi.

AK Parti Çorum Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğin 31 Mart 2017 tarihinde yayınlandığını açıkladı.


Ceylan, bu tebliğin amacının tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemek olduğunu söyledi.


Projelerle ilgili başvuruların 7 Nisan Cuma günü başlayıp, 5 Mayıs Cuma günü sona ereceğini bildiren Milletvekili Ceylan, ön başvuruların ücretsiz olarak 'https://gencciftci.tarim.gov.tr' adresinden, kesin başvuruların ise yerleşim biriminin bağlı olduğu il/ilçe müdürlüklerine şahsen yapılacağını kaydetti.


Hibe desteğinden faydalanacak çiftçilerde, tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve 41 yaşından gün almamış olmak, ücretli çalışan, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi ve daha önceden Tarım Bakanlığının diğer hibe programından faydalanmış olmamak gibi şartların aranacağının altını çizen Ceylan, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesis yapımı ve hayvan alımı, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesis yapımı ve hayvan alımı, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı yetiştiriciliği ve tesis yapımı, ipekböceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı ile  bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması, paketlenmesine yönelik projeleri kapsadığını ifade etti.


Milletvekili Ceylan ayrıca; bu proje kapsamında 2016 yılında ilimiz genelinde toplamda 211 projenin desteklendiğinin altını çizdi.


Son Güncelleme: 01.04.2017 13:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.