‘Genç jenerasyonu zehirlemeyi hedefleyenler var’

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak...

21 Ağustos 2014 Perşembe 14:50
‘Genç jenerasyonu zehirlemeyi hedefleyenler var’


Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, Türkiye’de son yıllarda genç jenerasyonu zehirlemeyi hedefleyen kötü amaçlı bir insan grubu olduğunu söyledi. 

DUMESF Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak ve Dünya Aba Güreşi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şeyho, İHA’ya açıklamalarda bulundu. DUMESF’in hem spor yapıp hem de kötü alışkanlıklarla mücadele etmeyi amaçladığını vurgulayan Ilıcak, “Maalesef son 2 yıldan beri Türkiye’de dev gibi patlayan ve çok ucuz olarak sokak aralarında satılan bonzai adında bir uyuşturucu var. Bu uyuşturucu değil, aslında tamamen zehir. Bunun araştırmasını yapan laboratuvarlar, içinde insanı öldürebilecek bazı malzemelerin, insan sağlığına direkt zarar verebilecek zehirlerin olduğunu tespit etmiştir” dedi.

“GENÇLİĞİ SPORA YÖNELTMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Ilıcak, gençlerin bir şekilde bu maddeye alıştığını belirterek, “Bonzai’nin en tehlikeli tarafı alışma zamanı olmaması. 2 defa kullandığın zaman insanı öldürüyor. Biz federasyon olarak Türkiye’de temiz toplum oluşturmak adına gençlerimize bu tip bağımlıklara tevessül etmeden hayatını spor yaparak kazanabileceğini, spor yaparak başarılı olabileceğini anlatmaya çalışıyoruz. Biz yaklaşık 10 seneden beri kurulmuş bir federasyonuz. Türkiye çapında 70-80 civarında kulübümüz var. Bu geniş bir yelpaze. Bütün mücadele kulüpleriyle alakalı basketbol, futbol gibi çeşitli dallarda spor kulüplerimiz var. Bu kulüplerle organizasyon yapmak suretinde gençliği spora yöneltmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“ŞAMPİYON SPORCULARLA BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ”

Bağımlı insanların tekrar hayata kazandırılmasının son derece zor olduğunu dile getiren Ilıcak, “Bunun en kestirme yolu gençliğimizin bu tür kötü alışkanlıklara hiç başlamadan hayatını daha iyi şartlarda yaşayabileceğini anlatmak. Rol model olarak seçtiğimiz sporcularımız var. Bu sporcular Avrupa, Dünya Şampiyonu ve Olimpiyat Şampiyonu. Bu sporcular bizlerle çalışıyor. Yaklaşık 40 okulda konferans yaptık. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaklaşık 20 civarı organizasyon yaptık. En son Çorum’da 2 konferans yaptık. Orada da Avrupa ve Dünya Şampiyonu arkadaşlarımız vardı” şeklinde konuştu.

“KÖTÜ AMAÇLI BİR İNSAN GRUBU VAR”

DUMESF Başkanı Ilıcak, son 3 yıldan beri belli olmayan bir gücün gençleri zehirlemeye teşebbüs ettiğini ifade ederek, “Bunda başarılı da oluyorlar. Bonzai ve ona benzer zehirlerin Türkiye’de hemen hemen 80 ilde satıldığını görüyoruz. Emniyet kuvvetleri bu işle son derece ciddi ilgileniyor. Dünya kadar kaçak yakalanıyor. Kolluk kuvvetleri tümüyle bu işe hakim. Sonuçta bu iki kişi arasında sokak arasında birisini öldürmeye amaçlı bir eylem. Hırsızlıkla bunun pek bir farkı yok. Güvenlik ne kadar iyi çalışırsa çalışsın, bizler ne kadar insanları bilgilendirsek bilgilendirelim, sonuçta kötü amaçlı bir insan grubu var. Bu grup genç jenerasyonu zehirliyor” açıklamasında bulundu.

MEHMET ŞEYHO: “GENÇLER ÖLÜYOR”

Samanyolu Spor Müdürü ve Dünya Aba Güreşi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şeyho ise son yıllarda bonzai isimli uyuşturucu maddenin ölümlere neden olduğunu hatırlatarak, “2011 yılında piyasaya girmiş, 2013 yılında patlamış 2014’te günlük, 2 tane genç şurada yıkıldı ya da öldü gibi haberler çıkıyor. Gençler ölüyor. İşin vahim tarafı bu. Dolayısıyla aileler ciddi yakınma içerisindeler” dedi.

“METABOLİZMADA KALICI HASARLAR BIRAKABİLİYOR”

Bonzai’nin sentetik bir madde olduğunu ve nasıl kullanıldığının da belli olmadığını vurgulayan Şeyho, “Kullananların da ne şekilde nasıl kullandığı anlaşılmıyor. Çok ucuz ve çok rahat ulaşılabiliyor. Önce neden kullanıldığını araştırmak bizim için en önemlisi. Gençlerde vücutta patlama yapan bir destekleyici olarak görülüyor ilk etapta. Normal performansını 2 yada 3 katladığını düşünüyor gençler ama 1 kez kullanıldığında halüsinasyon görmekten geçici felç, geçici körlükten metabolizmada kalıcı hasarlara kadar birçok zararları var” diye konuştu.

“HER İNSANIN HER HALİYLE ÇOK TEMİZ OLMASI GEREKİYOR”

Şeyho, insanlarda iyilik ve kötülük merkezleri olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:
“Siz insanın iyilik yapma merkezlerini canlı tutarsanız insanların iyilik merkezleri gelişir. Kötülük merkezlerini tahrik edici unsurları önlerine koyarsanız ve kötüyü özendirirseniz kötülük gelişir. En önemli unsur toplumun önünde giden rol modellerdir. Bundan 1,5 ay önce televizyon dünyamızın önde giden kişilerin pek çoğunu biz uyuşturucudan dolayı mahkemelere nasıl çağrıldığını, ne olup bittiğini ve itiraflarını biliyoruz. Hala arananlar olduğunu biliyoruz. Rol model olarak gördüğü bu insanların alışkanlıklarına şahit olan gençlerin buna kapılmamalarını sağlayabilir misiniz? Mümkün değil. Dolayısıyla toplum önündeki her insanın her haliyle çok temiz olması gerekiyor.”





İHA

Son Güncelleme: 21.08.2014 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.