Genç öğretmenler yemin etti

Atatürk Anıtı'nda çelenk sunumu ile başlayıp, Devlet Tiyatro Salonu'nda devam eden 24 Kasım...

24 Kasım 2014 Pazartesi 18:51
 Genç öğretmenler yemin etti


Atatürk Anıtı'nda çelenk sunumu ile başlayıp, Devlet Tiyatro Salonu'nda devam eden 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasına katılan Vali Ahmet Kara, öğretmenlere seslendiği konuşmasında, "Öğrencilerimizi sınıfta bırakmak çabasından öte, onları başarıyla bir üst sınıfa taşımanın gayretinde olmalıyız." dedi.


Anıt'ta düzenlenen törenin ardından başlayan kutlama programına Vali Ahmet Kara ve eşi Mesude Kara, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nce hazırlanan kutlama programında, yeni göreve başlayan öğretmenler adına Ayşegül Acar, emekli öğretmenler adına ise Meliha Yanıkoğlu bir konuşma yaptı.


Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de konuşmasında, tüm öğretmenlerin günün kutlayarak, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak, "Gençlerimizi yerel, milli ve inanç değerlerimizle geleceğe hazırlamalıyız.   Girişimci üretken, güvenli dünya gençlerine rekabet edecek donanımda yetişmeleri yine sizlerle gerçekleşecektir. Gelecek, yetiştirdiğimiz gençlerin, gençler de siz değerli öğretmenlerimizin eseri olacaktır." dedi.


Salonu tamamen dolduran öğretmen ve öğretmenlere hitabeden Vali Ahmet Kara, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu, Peygamberler'in topluma öğretmenlik yaptığını anlatarak, Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'in üstlendiği öğretmenlik görevlerinden örnekler verdi. Vali Ahmet Kara, "Öğretmenlerimiz geleceğimiz olan gençlerimizi inşa eden, dolayısıyla insanlığa yön gösteren insanlardır. Her öğretmen eli öpülesi bir değerdir. İnsanı geleceğe taşıyan bu yüce mesleğin tüm mensuplarının gününü kutluyorum." diye konuştu.


Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan korunun seslendirdiği birbirinden güzel türkü ve şarkılarla renklenen kutlama programında, Ercan Yıldırım, Bihter Yazıcı, Fatma Tuğçe Uçar, Haydar Kartal, Berkan Meral, Seval Bağcı, Seda Gizem Aras, Alper Eker, Ali Yarış, Mehtap Kuyumcu, Zehra Karakaya, Gökhan Ersöz'den oluşan genç öğretmenler yemin etti.


Emekliye ayrılan Nihal Kılıçarslan, Nafız Buğdaylı, Hasan İpek, İsmail Ertan, Hülya Özkara, Meliha Yanıkoğlu, Mustafa Dinç, Ayşen Yılmaz, Vural Sucu ve Ayhan Şahin'e hizmet şeref belgesini veren Vali Ahmet Kara, emektar öğretmenleri ayakta alkışlarken, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı yarışmalarda derece alan öğretmenler Celal Gengiz, Mustafa Hekimve Halil İbrahim Özdemir'e, öğrenciler Nurinnisa Yücel, Esra Taş ve İrem Sena Ölmez'e de protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.



Son Güncelleme: 24.11.2014 18:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.