Gençler ecdada yürüdü

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü münasebetiyle 15 bin kişinin katılımıyla...

28 Nisan 2015 Salı 11:36
 Gençler ecdada yürüdü


Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü münasebetiyle 15 bin kişinin katılımıyla 57. Alay’a Vefa Yürüyüşü programı düzenlendi. Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’nin üstlendiği yürüyüş programına Çorum’dan 130 genç katıldı. Yürüyüşe Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Personel Şube Müdürü Levent Güler, Akşemseddin Erkek Öğrenci Yurt Müdürü Erol Kavuncu gençlik liderleri ve tarih öğretmenleri katıldı.


Geceyi Kocadere’de geçiren on binlerce genç, sabah ezanıyla birlikte toplandı. Katılımcıların ellerine kına yakıldı. Gençlere 57. Alay Menüsü olarak adlandırılan kırık buğday çorbası ikram edildi. 57. Alay Şehitleri’nin birlikte son bayram namazını kıldıkları alanda on binlerce genç şehitlerle birlikte sabah namazında saf tuttu.  Şehitler için dualar edildi, tekbirler getirildi.


Namazın ardından 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın öncülüğünde 06.00'da şafakla birlikte 10 binlerce genç bir kez daha şühedanın izinden yürümeye başladı.  13 bini izci, 12 bini Gençlik Merkezi üyesi olmak üzere yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı yürüyüş 15 kilometrelik güzergâhta sürdü. Türkiye'nin dört bir yanından katılımın olduğu yürüyüşte askeri lise ve harp okulu öğrencileri de hazır bulundu.

15 km’lik yürüyüşün ardından düzenlenen törende gençler şehitlerini rahmet ve minnetle andı.



Son Güncelleme: 28.04.2015 11:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165