Gençlere büyük kültür desteği

GENÇDES 2017 başvuruları başladı. 2016’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca başlatılan GENÇDES gençlerin kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımını artırmayı amaçlayan sanatın çeşitli dallarında üretilecek eser ve projelerin hayata geçirebilmesini sağlayacak destekleme programı.

09 Şubat 2017 Perşembe 10:32
 Gençlere büyük kültür desteği


GENÇDES 2017 başvuruları başladı. 2016’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca başlatılan GENÇDES gençlerin kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımını artırmayı amaçlayan sanatın çeşitli dallarında üretilecek eser ve projelerin hayata geçirebilmesini sağlayacak destekleme programı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:


GENÇDES kapsamında; eser üretim desteği başlığı altında tüzel kişilere tarihimizin önemli şahsiyetleri ve olayları ile masal kahramanlarının tanıtımına yönelik belgesel film, uzun metraj animasyon, çocukların sorumlu birey olarak yetişmelerine katkı sağlayacak içeriğe sahip; bilgisayar oyunu, uzun metraj animasyon, etkinlik ve proje desteği başlığı altında 14-29 yaş arasındaki gençler ile gençlere ve çocuklara yönelik etkinlik ve projeler için gerçek tüzel kişilere geleneksel sanatlar, sahne sanatları, edebiyat, müzik, sinema, sanatsal faaliyet desteği başlığı altında 14-29 yaş arasındaki gençlere animasyon film, belgesel film, kısa film, dergi, edebi eser yazım, tiyatro metni yazım, müzik yapım türlerinde destek verilecek.


GENÇDES başvuruları 30 Ocak 2017 tarihi itibari ile alınmaya başlandı. Başvurular Kültür ve Turizm Bakanlığına ait adresten yapılabilecek ve 06 Mart 2017 tarihine kadar sürecek.


Son Güncelleme: 09.02.2017 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165