‘Gençleri uyuşturucu tuzağından korumalıyız’

Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Valilik binasında toplandı.

26 Aralık 2016 Pazartesi 19:52
‘Gençleri uyuşturucu tuzağından korumalıyız’

Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Valilik binasında toplandı.

Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Adem Saçan, Garnizon Komutanı J. Alb. Fatih Üstündağ, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen oturumun açış konuşmasını yapan Necmeddin Kılıç, gençliğin madde bağımlılığı tehdidi altında olduğuna dikkat çekerek, “Yarınlarımız olan gençlerimizi uyuşturucu tuzağından korumalıyız” dedi.

“Uyuşturucu ile mücadelede herkese önemli sorumluluklar düşüyor” diyen Vali Kılıç, tüm kamu kurum ve kuruluşlarından bu mücadelede aktif olarak görev almasını beklediklerini söyledi.

Problemlerin baştan savılarak değil, ıslah edilerek ortadan kaldırılabileceğini vurgulayan Kılıç, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulları’nın kurulması sürecinde İçişleri Bakanlığı’nda altyapı çalışmalarında görev aldım. Bu kapsamda Fransa modelini incelemek üzere Paris’e gittim. Orada gerçekleştirilen önleyici faaliyet sonrasında uyuşturucu madde kullanımı oranının yüzde 50’lerden yüzde 5’lere nasıl gerilediğini öğrendim.

Yurda döndükten sonra bu alanda yapılması planlanan çalışmaları iki ana başlık altında ortaya koyduk. Bunlardan birincisi gençlerimizin madde bağımlılığından korunması hususunda alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar. İkincisi ise uyuşturucu batağına düşmüş kimselerin tedavisi ve yeniden kazanılması çalışmalarıdır. Gençlerimizi bu tür tehlikelerden korumak, Anayasa açısından da görevimiz.

Türkiye’ye düşman ülkeler, uyuşturucu bağımlılığını ülkemize yönelik psikolojik bir harp aracı olarak da kullanıyor. Sivil inisiyatifle bu saldırıyı püskürtmeliyiz. Bunun için toplumsal bir seferberlikle tüm imkanları kullanmalıyız. Kurumlarımız bu hususta planlar ortaya koyarak işbirliği yapmalı. Gençlerimizi madde bağımlılığından tiksindirecek faaliyetler yapılmalı. Uyuşturucu tuzağına düşenler ise elbirliğiyle kurtarılmalı. Bunun için Çorum’da AMATEM var. Bire bir ilgi ile madde bağımlılarını geri kazanacağız. Uyuşturucu ile mücadelede kullanılmak üzere elimizdeki dokümanları çoğaltmalıyız. Bu hususta herkese önemli sorumluluklar düştüğünü akıldan çıkarmamalıyız. Her kurum ve kuruluş bu konuda üzerine düşeni yapmalı.”

Toplantıda söz alan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış ise ‘Uyuşturucu ile Mücadele İl Aksiyon Planı’ dahilinde gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili bir sunum yaptı. Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu’nun 2016 yılı faaliyetlerinin de değerlendirildiği toplantı yapılan sunumların ardından sona erdi.


Son Güncelleme: 26.12.2016 19:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165