Gençlik Merkezi başarıya doymuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve “Sahne Sırası Sende” Türk Müziği, Şiir ve Tiyatro Yarışmalarında Karadeniz Bölge Finali Samsun ilinde gerçekleşti.

17 Nisan 2017 Pazartesi 21:09
Gençlik Merkezi başarıya doymuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve “Sahne Sırası Sende” Türk Müziği, Şiir ve Tiyatro Yarışmalarında Karadeniz Bölge Finali Samsun ilinde gerçekleşti.


Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, 19 Mayıs Gençlik Kampı Gösteri Salonunda gerçekleştirilen programda Tokat, Rize, Giresun, Çorum, Bayburt, Karabük, Bartın, Düzce, Trabzon, Sinop, Kastamonu, Zonguldak, Ordu, Gümüşhane, Bolu, Amasya ve Samsun illeri olmak üzere toplam 17 il yarıştı.


Gençlerin, sanata olan ilgilerinin artması amacıyla düzenlenen organizasyona 14-29 yaş arasındaki gençler katılırken, birbirinden değerli eserler sahnelenip, seslendirildi.


Karadeniz Bölge Finaline ilimizi temsilen Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi üye gençleri katılırken yarışmalara ait bilgiler şu şekildedir.


Ses Yarışmasında değerli jüri üyeleri Yard. Doç. Dr. Vasfi Hatipoğlu, Doç. Dr. Uğur Işıldar ve Prof. Dr. Hasan Arapgirlioğlu'nun önünde ‘Solo Kız/Erkek Ses ve Solo Çalgı’ dallarında yarışan, 'Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Geleneksel Türk Müziği' dallarında eserleri seslendiren katılımcılardan ilimizi temsilen yarışmaya katılan ve başarı sağlayan katılımcıların listesi şöyle;


SOLO ÇALGI

Uğur İnanç 14/21 yaş bölge 1'incisi,

Fırat Aksoy 22/29 yaş bölge 2'incisi,

SOLO SES

Hasan Latifoğlu 22/29 yaş bölge 2'incisi

Tuğçe Karagöz 22/29 yaş bölge 2'incisi oldu.

Şiir Yarışmasında  değerli jüri üyeleri Arş.Gör. Hatice Yurtseven Yılmaz, Yard. Doç. Emre Ogur, Doç. Dr. Kelime Erdal'ın önünde 14-17 ve 18-24 yaş bay/bayan olmak üzere 4 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmada “Vatan Sevgisi” temalı şiirleri seslendirerek yarışan katılımcılardan ilimizi temsilen yarışmaya katılan ve başarı sağlayan katılımcıların listesi şöyle;


18/24 YAŞ ERKEK KATEGORİSİ


Muhammed Cihat Pekcan bölge 1'incisi oldu.


Tiyatro yarışmasında değerli jüri üyeleri Yard. Doç. Dr. Radife Akyıldız Ongar, Sanatçı Ayçe Abana, Sanatçı Meral Asiltürk'ün önünde "Son Pişmanlık" isimli dram konulu sahnelenen oyunla yarışan gurumuz ilimizi onurlandırdı. 


Son Güncelleme: 17.04.2017 21:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.