Gençlik merkezlerinin iyi yönetişimi forumu sona erdi

Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 13 Mart Pazartesi günü başlayan "Gençlik Merkezlerinin Uluslararasılaşması ve İyi Yönetişimi Forumu" Çorum ev sahipliğinde 20 Mart Pazartesi günü sona erdi.

24 Mart 2017 Cuma 15:51
Gençlik merkezlerinin iyi yönetişimi forumu sona erdi

Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 13 Mart Pazartesi günü başlayan "Gençlik Merkezlerinin Uluslararasılaşması ve İyi Yönetişimi Forumu" Çorum ev sahipliğinde 20 Mart Pazartesi günü sona erdi.


Yurtdışından Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan, Finlandiya, Ukrayna, Slovakya, İtalya ile ülkemizden Ankara, İzmir, Eskişehir, Antalya, Konya, Kocaeli ve Çorum Gençlik Merkezleri yöneticileri, çalışanları ve gönüllülerinden oluşan 72 kişilik katılımcının yer aldığı forumda gençlik merkezlerinin karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerilerinin istişare edildiği, gençlik merkezlerinin nasıl iyileştirileceği, kalite etiketinin gerçekleştirilmesinin mümkün olup olmadığına yönelik tartışmaların yer aldığı programda ayrıca yöre kültürünü yansıtan kültürel eğlence programı organizasyonu yapıldı.


Program ile ilgili açıklamalarda bulunan Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı: Proje kapsamında gençlik merkezleri değerlendirilmeleri ve sorunları yaygın eğitim metotları ile ele alındı. Beyin fırtınası yapıldı. Merkezimizi ziyaret eden misafirlerimizi Çorum Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı ile karşıladık. Ayrıca Halk Müziği şöleni sunulurken, Bilardo Türkiye ve Avrupa dereceleri almış olan Milli Antrenörümüz Emrah Taç bilardo gösterisi yaptı. Akşamında ise Kültür gecesinde temsili kına gecesi gösterisi, halk oyunları gösterisi oldu. Bunların yanında Hitit Üniversitesi Rektörlüğü ziyaret edildi. Toki Spor Salonunda Engelli Basketbol Takımı gösterisi ile farkındalık oluşturuldu.  Programın ilerleyen günlerinde Boğazkale Hattuşaş Ören Yeri ve Yazılıkaya Açık Hava Müzesi ve Çorum Kamile Hacı Ahmet Akdağ Huzurevi ziyaret edilip, ayrıca sağlıklı yaşam için bisiklet etkinliği düzenlendi.


Son olarak da Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Spor Salonunda misafirlerimiz ve gençlerimizle birlikte; çuval, yumurta, halat çekme yarışı gibi Geleneksel Türk Sokak Oyunları oynanıp akabinde hat, ebru, el baskısı atölye çalışmalarımızı gerçekleştirdiğini söyleyen Tığlı; Gençlerin hazırladığı sıra gecesi programıyla da organizasyonun son bulduğunu dile getirdi.


Son Güncelleme: 24.03.2017 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.