‘Genel Kurul sürecimiz tamamlandı’

Eğitim Sen Çorum Şube Yürütme Kurulu Ad. Başkan Mustafa Gül, şubelerde başlayan Eğitim Sen 10. Olağan Genel Kurulu sürecinin 26-27-28 Mayıs tarihlerinde Ankara’ da yapılan Merkez Genel Kurulda yeni organların seçilmesi ile sona erdiğini söyledi.

29 Mayıs 2017 Pazartesi 22:46
‘Genel Kurul sürecimiz tamamlandı’

Eğitim Sen Çorum Şube Yürütme Kurulu Ad. Başkan Mustafa Gül, ş
ubelerde başlayan Eğitim Sen 10. Olağan Genel Kurulu sürecinin 26-27-28 Mayıs tarihlerinde Ankara’ da yapılan Merkez Genel Kurulda yeni organların seçilmesi ile sona erdiğini söyledi.


Gül, “Genel kurulda Merkez Yürütme Kurulu, Merkez Denetleme Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, KESK Meclisi üyelikleri yanında KESK delegeleri de belirlendi” diyerek açıklamasında şunları dile getirdi:


“Birçok karar önergesinin tartışıldığı genel kurulda eğitim ve bilim emekçilerinin hükümetin eğitim politikalarına karşı nitelikli, bilimsel, demokratik eğitim mücadelesini toplumun bütün kesimleriyle tartışacağı bir alternatif eğitim şurası yapılması kararı alındı.


Yine ihraç edilen kamu emekçilerinin çocuklarının yaşadığı travmaya karşı sendika olarak etkili bir çalışma yapılması, OHAL kararnamelerine karşı etkili bir mücadele yürütülmesi ve kadın mücadelesine yönelik kararlar da alındı.
Sendikal ihtiyaçlar gereği ilk gerçekleştirilecek tüzük kongresinde Yükseköğretim Sekreterliği ve Hukuk Sekreterliğinin oluşturulması yönünde tavsiye kararı alındı.

Genel Kurula Şubemiz adına 11 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirdiğimiz şube kongremizde merkez delege seçilen Mehmet Öztürk, Evrim Gülez, Cemal Gülcihan ve Sezgin Kundukan katıldılar. Önceki iki dönem Çorum Şube Başkanı olan Mehmet Öztürk, KESK meclis üyeliği ve KESK delegeliğine, iki dönem şube kadın sekreterliği görevini yürüten Evrim Gülez de Merkez Disiplin Kurulu üyeliğine seçildi.


Seçimlerde ise tek liste yer aldı. Merkez yönetim kuruluna Keskin Bayındır, Derya Yulcu, Ebru Yiğit, İsmail Sağdıç, Feray Aytekin Aydoğan, Özgür Bozdoğan ve Ahmet Karagöz seçildi. Bu hafta içinde toplanarak görev dağılımı yapacak olan Merkez Yürütme Kurulunda Eğitim Sen Genel Başkanının Feray Aytekin Aydoğan olması bekleniyor.


Eğitim Sen, bütün meclisleri, organları ve üyeleri ile TÖS’ den TÖBDER’ den devraldığı mücadele değerleri ile baskılara karşı dimdik durarak laik, bilimsel, nitelikli eğitim, güvenceli iş güvenli gelecek, insan onuruna yaraşır çalışma koşulları, eşit, özgür, demokratik Türkiye mücadelesini sürdürecektir.”


Son Güncelleme: 29.05.2017 22:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165