Gereken cevap verilmelidir

Saadet Partisi Çorum İl Başkanı Faruk Cıdık, İşgalci Siyonist İsrail Devleti tarafından 14 Temmuz günü Mescid-i Aksa’da 3 gencin şehit edilmesi sonrası yaşanan olaylara ve zulme sert tepkisiz kalmanın mümkün olmadığını söyledi.

20 Temmuz 2017 Perşembe 12:48
Gereken cevap verilmelidir

Saadet Partisi Çorum İl Başkanı Faruk Cıdık, İşgalci Siyonist İsrail Devleti tarafından 14 Temmuz günü Mescid-i Aksa’da 3 gencin şehit edilmesi sonrası yaşanan olaylara ve zulme sert tepkisiz kalmanın mümkün olmadığını söyledi.

Cıdık, “İsrail’in Mescid-i Aksa’da yaşattığı zulmü lanetliyorum. Başta İslam âlemi olmak üzere tüm dünyaya, İsrail’in bu vahşetine gereken cevabı vermeleri konusunda uyarıyorum” dedi. Faruk Cıdık’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:


ULUSLARARASI SESSİZLİK İSRAİL’İN VAHŞETİNİ ARTTIRIYOR


“İsrail’in yaptığı zulme karşı uluslararası sessizlik ve duyarsızlığın olmasının İsrail’i daha da vahşileştirmektedir, “Hepiniz hatırlarsınız. BM’de İsrail’in yaptığı zulümlere karşın bir rapor yayınlandı. Ancak rapor baskılar sonucu kaldırıldı. Bu tüm dünya için yüz karası bir tavırdır. Böyle çifte standart uygulamalar ve cılız açıklamalar İsrail’i güçlendiriyor.


MÜSLÜMAN YÖNETİCİLERİN DUYARSIZLIĞI ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL


Son yaşanan olaylar İsrail konusunda laf söylememin artık bir anlamı olmadığını gözler önüne sermektedir, “Lafla peynir gemisi yürümüyor. Çünkü İsrail gerçekten artık laftan değil güçten anlar hale geldi. Aksa, sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların davasıdır. Bu kutsal mekânı savunmak hepimizin vazifesidir. Ancak buna rağmen Müslüman yöneticilerin bu duyarsızlığını anlaşılır gibi değil. Bize ne oldu? Neden böyle tepkisiz kalıyoruz? Bu sorular hep ortada ancak akla mantığa sığacak bir cevap yok.”


HER ŞEY BÜYÜK İSRAİL’İN KURULMASI İÇİN


İslam âleminin bugün yaşadığı acı ve zulümlerin neden yaşandığı açıkça ortada, “Ortadoğu’da oynanan tek oyun. Tek amaç var. Bunun dışındaki tüm oyun ve amaçlar buna yardım eder. Bu oyun ve amaç ilk başta İsrail’in kurulmasına yönelikti. O oyun amacına ulaştı. Diğeri İsrail’in güçlenmesi idi o sağlandı. Şimdi de ‘Büyük İsrail Devleti’nin kurulması için çalışılıyor. Bunun içinde başta bu bölgenin tahakküm altına alınması gerekiyor. İşte tüm bu yangının sebebi budur.”


ZULÜM BİTMEDİĞİ SÜRECE İSRAİL İLE HİÇBİR
ŞEKİLDE MÜNASEBET KURULAMAZ


Hükümet ile İsrail arasındaki müttefiklik ilişkilerinin artmasını doğru bulmadık bulmuyoruz, “Bu yanlıştan acilen dönülmeli. “Gazze ablukası kaldırılmadan. İsrail’in, işgal ettiği bölgelerden çıkmadan ve bu bölgelerde yaptığı zararı karşılamadan İsrail ile hiçbir şekilde münasebet kurulamaz. Sadece biz değil hiçbir İslam ülkesi de kuramaz. ‘Bizim İsrail ile işimiz yok’ demekte yetmez. Bu vahşete karşı gereken tavrı ve cevabı vermek gerekir.”


İNŞALLAH HUZURLU BİR TÜRKİYE’NİN BAŞLANGICI OLUR


15 Temmuz hain darbe girişiminin 1’inci yıldönümünde milletimizin tekrar meydanları doldurduğunu hepimiz gördük, “Milletimiz o gece vatanı ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda sahip olduğu kararlılığı bütün dünyaya gösterdi. Böyle bir milletin mensubu olmaktan ne kadar gurur duysak azdır. İnşallah milletimizin bu asil duruşu başta siyasetçiler olmak üzere hepimize örnek olur. İnşallah 15 Temmuz tarihi, bir ihanetin sonu olduğu kadar,  eğitimi milli, ekonomisi güçlü, ülkesi güvenli, hukuku adil, milleti huzurlu bir Türkiye’nin de başlangıcı olarak hatırlanır.”


KIBRIS SORUNU 1974’TE BİTTİ


Kıbrıs Barış Harekâtının 43’üncü yıldönümünü yaşıyoruz, yapılan harekât ile akan kan durmuş ve adaya barış gelmiştir. Ancak bugün gelinen noktada Kıbrıs’ın teslimiyetçi politikalar nedeni ile pazarlık konusu haline geldiğini görüyoruz, “Bir kez daha söylüyorum Türkiye’nin Kıbrıs sorunu diye bir sorunu yoktur. Var olan sorunlar 1974’te sona ermiştir. Türkiye, Kıbrıs’tan asker çekmeği değil gündemine almayı, var olanı güçlendirmelidir. Çünkü 2012 yılında silahlanmada 37. Sırada olan Rumlar, bugün 7. Sıraya yükseldiler. Birde bunun üzerine halkı silahlandırıp Yunanistan’ın desteği ile Milli Muhafız İhtilal Kuvvetleri kuruyor. Soruyorum, acaba bütün bunlar Papua Yeni Gine için mi yapılıyor? Yoksa Rumların ‘Megalo’ ideası için mi?”


 

Son Güncelleme: 20.07.2017 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2017-07-20 13:27:41

Müslüman alemi teknolojiye çalışmaya bilime önem verseydi bugun hristiyanlara yahudilere karşı ezilmezdi halbuki dinimiz ilimi bilimi teknolojiyi bulmamızı söylüyo ama müslümanlar teknolojiye çok uzaklar onun içinde sömürülen ezilen hep müslümanlar oluyo ne yazıkki