Geriatri ve Solunum Sistemi anlatıldı

Türkiye Solunum Araştırma Derneği (TÜSAD), Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ve TÜSAD Akademi işbirliği ile hazırlanmış olan “Geriatri ve Solunum Sistemi Sempozyumu”, 25 Şubat 2017cumartesi günü, 10.00-15.00 saatleri arasında Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

26 Şubat 2017 Pazar 12:31
Geriatri ve Solunum Sistemi anlatıldı


Türkiye Solunum Araştırma Derneği (TÜSAD), Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ve TÜSAD Akademi işbirliği ile hazırlanmış olan “Geriatri ve Solunum Sistemi Sempozyumu”, 25 Şubat 2017cumartesi günü, 10.00-15.00 saatleri arasında Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda yapıldı.


Sempozyum Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Bostancı ve TÜSAD Ankara Şube Başkanı Prof. Dr. Şule Akçay tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başladı.


Solunum sistemi hastalıkları ile ilgili hasta takibi yapabilecek göğüs hastalıkları uzmanlarının yanında kardiyoloji uzmanları, dahiliye uzmanları, acil hekimleri, aile hekimleri gibi hekimlerden oluşan katılımcıların olduğu sempozyumun konuşmacıları arasında Ankara, Samsun, Tokat, Amasya gibi çevre illerden gelen hekimler yer aldı.



Sempozyuma destek veren TÜSAD; Göğüs Hastalıkları Uzmanlarının, kar amacı gütmeyen, ulusal, mesleki ve bilimsel uzmanlık derneğidir. Derneğin ana hedefi; “Toplumsal ve mesleki eğitimi ve araştırmaları destekleyerek Türk halkının akciğer sağlığını korumak” olarak belirlendi. Solunum Sisteminin yapı, fonksiyon ve hastalıkları ile ilgili konularda bilgileri geliştirmek, araştırma yapmak, yaptırmak ve bunları her türlü yayın organı ile yaymak, bu konularda mediko-sosyal çalışmalarda bulunmak, bu amaç ile tıp mensupları için bilimsel ve halk için eğitici ve öğretici toplantılar düzenlemek gibi amaçları olan TÜSAD derneği “Geriatri ve Solunum Sistemi Kursunu” yıllık ulusal kongresinde İzmir’de kurs olarak gerçekleştirildi.

“Geriatri ve Solunum Sistemi Sempozyumu” ise ilk olarak Çorum’da Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirildi. Çok değerli konuşmacıların katıldığı sempozyum katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

TÜSAD Geriatri çalışma grubu başkanı Özel Koru Hastanesi, Çukurambar, Göğüs Hastalıkları’ndan Doç. Dr. Arzu Ertürk, Hacettepe Üniversitesi, Halk Sağlığı’ndan Prof. Dr. Nazmi Bilir, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi, Göğüs Hastalıkları’ndan Prof. Dr. Şule Akçay, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları’ndan Yrd. Doç. Dr. Özlem Erçen Diken, Florence Nightingale Hastanesi, Göğüs Hastalıklarından Yrd. Doç. Dr. Ali Vefa Öztürk, Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi, Göğüs Hastalıkları’ndan Uzm. Dr. Ayperi Öztürk tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

Konuşmacılar ve katılımcılara Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Bostancı ve Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Görevlisi
Yrd. Doç. Dr. Özlem Erçen Diken tarafından  'Katılım ve Teşekkür Belgeleri ' takdim edildi. Sempozyum sonunda sosyal etkinlik olarak Boğazkale Hattuşa gezisi düzenlendi.


Son Güncelleme: 26.02.2017 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.