Gezici Çanakkale Şehitleri Müzesi, Çorum’da

Çorum Belediyesi, Çanakkale Gaziler Vakfı Çanakkale Savaşı'nın 100. yıl...

31 Temmuz 2015 Cuma 17:44
 Gezici Çanakkale Şehitleri Müzesi, Çorum’da


Çorum Belediyesi, Çanakkale Gaziler Vakfı Çanakkale Savaşı'nın 100. yıl anısına oluşturulan 1915 Çanakkale Şehitlik Gezisi Savaş Müzesi’ni Çorum’a getirdi.


Kıbrıs Gazilerini Kıbrıs'a geziye götüren, yüzlerce öğrenci ve kadına da destanın yazıldığı Çanakkale'yi gezdiren Çorum Belediyesi, Saat Kulesi yanında gezici savaş müzesine de yer tahsisinde bulundu.


Çorum halkının yoğun ilgi gösterdiği Gezici Savaş Müzesi’nde Çanakkale Destanıyla ilgili bilgi ve fotoğraflar yer alıyor. Ziyaret edenlerin hayli duygulandığı müzede ziyaretçilere bilgiler veren müze görevlisi İsmail Korkmaz, kendilerine bu imkânı sunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olmak üzere, Başkan yardımcıları ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Çanakkale savaşlarını hazırladıkları görsellerle birlikte Çorum halkına anlattıklarını ifade eden İsmail Korkmaz, 9 Ağustos Pazar gününe kadar müzenin Saat Kulesi yanında açık olacağını kaydetti.


İsmail Korkmaz, gezici müze yanında açtıkları stantta satılan hediyelik eşyaların gelirinin de Gaziler Vakfı’na ait olduğunu, bu gelirin gaziler için kullanılacağına dikkat çekerek gezici müzenin Çorum'a okullar açıldıktan sonra tekrar geleceğini sözlerine ekledi.




Son Güncelleme: 31.07.2015 17:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165