Gıda işletmelerine uyarı

Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü...

16 Nisan 2014 Çarşamba 14:46
 Gıda işletmelerine uyarı


Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Yem Şube Müdürü Vekili Erdal Karıncalı ile Çorum Aşçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı İsmet Çıtak, Oda aracılığıyla bir araya gelerek, Çorum’da gıda işletmelerinin faaliyet konuları ve gıda tedariki konularındaki düzenlemeler konusunda bilgi alış verişinde bulundu.

Görüşmede Gıda ve Yem Şube Müdür Vekili Erdal Karıncalı, toplu tüketim yeri ile gıda üretim yerlerinin faaliyet kapsamları hakkında bilgi verdi. Toplu tüketim yerlerini ‘Gıda maddelerinin tekniğine uygun şekilde, üretildiği ve aynı mekânda tüketime sunulduğu gıda işletmesi’ olduğu, üretim yeri ise ‘Gıda maddelerinin ham maddeden başlayarak; depolama, tasnif, işleme, değerlendirme, dayanıklı hale getirme, ambalajlama işlemlerinden bir veya bir kaçının yapıldığı ve gıda maddelerinin satış yerlerine gönderilmek üzere depolandığı tesisler’ olarak tanımlayan Karıncalı, özellikle lokanta, restoran, kafe vb. toplu tüketim yerleri ile hazır yemek ve tabldot yemek üreten işletmelerin faaliyet alanı bakımdan birbirinden farklı işletmeler olduğunu, toplu tüketim yerlerinin kendi mekanları dışındaki yerlere toplu yemek veremeyeceklerini bildirdi.

Erdal Karıncalı, kendi mekanları dışındaki yerlere (Kurum ve kuruluşlara ait toplu yemekler, düğünlere verilen toplu yemekler vb.) ancak hazır yemek ve tabldot yemek üreten işletmelerin yemek verebileceğini vurgulayarak, tüm işletmelerin kendi faaliyet alanları içerisinde bulunmalarını istedi.

Karıncalı, “Bir kurum veya kuruluş, faaliyet alanı dışına çıkmış bir firmadan gıda (tabldot yemek veya hazır yemek ) alırsa ve insan sağlığını tehdit edecek bir problemle karşılaşılırsa, bunun sorumluluğu hem o gıda maddesini üretende, hem de gıda alan firmadadır. Bununla ilgili çok ciddi yasal müeyyideler bulunmaktadır” dedi.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Aşçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı İsmet Çıtak da, gıda alımı yapan üye işletmelerinden alışveriş yaptıkları gıda firmalarında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden ‘İşletme Kayıt Belgesi’ alıp almadıklarını sorgulamalarını ve gerek faaliyet ve gerekse gıda alımları konusunda kanunların ön gördüğü çerçevede hareket etmeleri konusunda uyardı. Başaranhıncal, aynı zamanda üye olan gıda firmalarına da, bu konularda hassas davranmalarını tavsiye etti.






Son Güncelleme: 16.04.2014 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165