Göğüse sağlıklı yaşam merkezi

Vali Kılıç yatırımlar hakkında bilgi verdi

01 Ağustos 2017 Salı 18:12
Göğüse sağlıklı yaşam merkezi


Hitit Üniversitesi’nin yeni çalışmaları ve projelerinin açıklandığı basın toplantısında konuşan Vali
Necmeddin Kılıç, Çorum’da siyaset, bürokrasi ve diğer paydaşların tam bir senkronize içinde çalıştıkları mesajını verdi.

UYUMLU ÇALIŞMAYI SAATE BENZETTİ

Uyumlu çalışmayı saate benzeten Kılıç, “Bir saat düşünün. Çok sayıda çarkı var. Çarklardan birisi çalışmazsa saat durur. Bürokrasi ve siyaset uyumlu olursa çalışır. Çorum’da gördüğüm manzaraya teşekkür ediyorum. Milletvekillerimiz meselelere çok hassas. Her konuyu birlikte planlıyor, istişare ediyor, projekte ediyoruz. Milletvekillerimiz Ankara’dan kaynak buluyor. Tam bir senkronize ve uyum içindeyiz.” dedi.

2017 YATIRIMLARINI PAYLAŞACAK


Çorum’a 2017 yılında neler yapıldığını önümüzdeki günlerde paylaşacaklarını belirten Kılıç, sadece 
kamu yatırımlarında 2106 yılında 1 milyar 200 milyon lira yatırım yapılırken, 2017 yılı yarısında bu rakamın 3 milyar 700 milyon liraya ulaşarak tam bir patlama yaşandığını ifade etti.

BİRLİKTELİĞİMİZ BOZULMASIN

Birlikte hareket edilerek fedakârlıktan kaçınmadıklarını vurgulayan Kılıç, “Birlikteliğimiz bozulmasın. Allah kalplerimizi ısındırsın. Fitneye fesada fırsat vermesin. Çünkü yapılacak güzel şeyler 600 bin nüfusu yakından ilgilendiriyor.” diye konuştu.

2017 ÇORUM İÇİN ALTIN YIL


2017 yılının çorum için altın yıl olduğunu vurgulayan Kılıç, “Rektör Bey de gurur, kibir yok. Uyumlu bir 
çalışma sergileyerek Çorum’a katkı sağlıyor. Çorum’da ilk olan 2023 hedeflerine Çorum nasıl yürür? Bunun stratejik planlarını yaptık. Eyleme geçiyoruz.” şeklinde konuştu.

KYK ÖĞRENCİ YURDUNU TEKLİF ETTİ


Üniversite kampüsüne 4 yıldızlı modern bir öğrenci yurdu yapılacağını anlatan Kılıç, “Öğrenciler 
konfora kavuşunca aldığı kredi yetecek. Hitit Üniversitesi daha fazla tercih edilecek. Yüksek puanlı öğrenciler gelecek. Çorum’un başarısı artacak. KYK Genel Müdürlüğü öğrenci yurdu için teklifini yaptı.

POTANSİYEL TAMAM, YOL HARİTASI ÇİZİLDİ

Çorum’da güzel şeyler oluyor, olmaya devam edecek. Çorum’un potansiyeli tespit edildi. Yol haritası çizildi. Gereği yapılacak. Milletvekilleri Ankara’dan kaynak sağlıyor. Siyaset, bürokrasi, üniversite saat gibi çalışıyor. Sağlıkta bölgenin lideri olmaya çok az kaldı. “ dedi.

ÇORUM FARK EDİLEN BİR ŞEHİR


Kırsala yapılan çalışmalara değinen Kılıç, şöyle devam etti: “2017 yılında kırsalda tüm köyler asfalt, 
kanalizasyon ve parke taşına kavuşacak.2017 yılı ilk yarısında 350 kilometre asfalt yol alt yapısı yapıldı. 250 kilometre asfalt serimi oldu. Eylül ayı sonunda 350 kilometre asfalt bitecek. 670 bin m2 kilit parke döşedik. Fabrikalar malzeme yetiştiremiyor. Bazı coğrafi zorluklar nedeniyle kanalizasyonda sorunlar yaşanabiliyor. Suyu toprağa verdiğimizde çiftçi kat kat zenginleşiyor. Birliğimiz dirliğimiz daim olsun. Kalplere girmesin yeter. Çorum fark edilen bir şehir. Basın olarak yapıcı ve destekleyici yayın yapıyorsunuz. Hiç rahatsız edici yayın görmedim. 2017 yılı hayırla başladı, hayırlı devam etsin, hayırla bitsin.”

VALİ’YE BİR SORU BİR YORUM


Habercim19’dan Mustafa Demirer’in yeni hastaneden sonra mevcut hastane ve Göğüs Hastalıkları 
Hastanesi’nin planlaması nasıl olacak’ şeklindeki sorusuna cevap veren Vali Kılıç, “Mevcut hastane bloklarının depreme dayanıklılığı hakkında üniversitemizden rapor istedik. Teknik uzmanların ön raporundan anladığımız kadarıyla mevcut hastanede 3 blok sağlam değil. A, B, D bloklarının yıkılmasına ihtiyaç var. Hali hazırda başhekimliğin de yer aldığı C blok kaliteli bir bina.

GÖĞÜS MEVCUT HASTANEYE TAŞINIYOR


Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ni mevcut hastaneye taşıyacağız. Fakat Göğüs Hastanesi’ne 4 ana 
branşta hekim alacağız. Temel poliklinik hizmetleri devam edecek.

GÖĞÜS’E SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ KURULUYOR


Tabi bunların hepsi bir projeksiyon. Göğüs Hastanesi’ne Sağlıklı Yaşam Merkezi kurmayı planlıyoruz. 
Çok az ilde olan bir sağlık merkezi kurmayı düşünüyoruz. Yeterli tıbbi cihaz ve hekim olacak. Aksilikler olursa değişiklik olabilir. Olmazsa planı hayata geçireceğiz.” dedi.

ÇORUM BAMBAŞKA OLACAK


Vali Kılıç, Demirer’in Çorum merkez ve ilçeler arasındaki karayolu ağımızın modernizasyonu ile ilgili bir 
yorumuna da, “Bazı yatırımlar var. Bunlar Çorum’a bambaşka hale getirecek. Bu yatırımlar Samsun-Ankara otoyolu, diğeri demiryolu projesi ve son olarak Osmancık yolunun tamamlanması. Şu anda hızlı gidiyor. Kırkdilim yolu Türk karayolları tarihine girmiştir. Kırkdilim 3 ayrı tünelle geçilecek. Çorum-Amasya yolu önemli. Biz Çorum’da umudu geliştirelim, karamsarlık ekmeyelim. Bu arada DSİ yatırımlarında Çorum çok önemli pay almıştır.” şeklinde cevap verdi.




Son Güncelleme: 02.08.2017 00:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165