Göktepe’den esnafa aidat borcu uyarısı

Elektrik ve Su Tesisatçıları Odası Başkanı Hikmet Göktepe, oda üyelerini geçmiş...

11 Temmuz 2015 Cumartesi 16:07
Göktepe’den esnafa aidat borcu uyarısı

Elektrik ve Su Tesisatçıları Odası Başkanı Hikmet Göktepe, oda üyelerini geçmiş aidat borçlarını ve yıllık aidatlarını ödemeleri konusunda uyardı.

Oda üyelik aidatlarını düzenli ödeyen üyelere teşekkür eden Göktepe, aidatlarını henüz ödememiş üyelerin de aidatlarını Oda Genel Sekreterliğine biran önce yatırmaları gerektiğini söyledi.

Aidatların gecikmesi ile birlikte üyenin borçlu duruma düştüğünü ve faiz uygulandığını belirten Hikmet Göktepe, “Bu hususlar, odamızın uhdesinde değildir, tamamen yasal zorunluluktur. Aidatını belli bir süre ödemeyen üye için icra takibi başlatılmaktadır” dedi.

Başkan Göktepe açıklamasında ayrıca, kapanan işyerlerinin yalnızca Vergi Dairesi’ndeki kayıtlarının silinmesinin yeterli olmadığının altını çizerek, aidat borcu tahakkuk etmemesi için Oda sicil kaydının da sildirilmesi gerektiğini kaydetti.  Göktepe, “Vergi Dairesi kaydını kapatmak, vergi mükellefiyetinin dışına çıkmayı ifade eder. Vergi Dairesi’nde yapılan işlemin ardından Oda üyeliğinin de sildirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde esnafımızın Oda üyeliği devam etmekte ve her yıl aidat borcu doğmaktadır” diye konuştu.

Oda üyelerine daha iyi hizmet verebilmek için Oda’nın maddi açıdan güçlü olması gerektiğini aktaran Hikmet Göktepe, aidat borcu olan üyelere de evrak verilmeyeceğini sözlerine ekledi.




Son Güncelleme: 11.07.2015 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.