Gönül Elçileri buluştu

Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan önderliğinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi, Vali Necmeddin Kılıç ve eşi Necmiye Kılıç’ın destekleri ile Çorum’da uygulanmaya ve yaygınlaştırılmaya devam ediyor.

16 Şubat 2017 Perşembe 11:13
Gönül Elçileri buluştu


Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan önderliğinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi, Vali Necmeddin Kılıç ve eşi Necmiye Kılıç’ın destekleri ile Çorum’da uygulanmaya ve yaygınlaştırılmaya devam ediyor.



Gönül Elçileri Projesi kapsamında koruyucu aile hizmeti ve kadın ve güçlenme hakkında,  15.02.2017 tarihinde İskilip’te gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına İskilip Kaymakamı Bahadır Güneş ve eşi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun katıldı.


İl Müdürü Yahya Çoban açılış konuşmasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün çalışmaları,  Gönül Elçileri Projesi ile ilgili bilgi verdi.



Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koruyucu aile biriminde sosyolog olarak görev yapan Ebru Özden’in sunuculuğunu gerçekleştirdiği toplantıda, Koruyucu Ailelerden bir tanesinin mektubunun okunması, Çorum’da uygulanan çeşitli Koruyucu Aile Hizmet Modelleri ile Kadın İstihdamı’na Yönelik Mesleki Eğitim Projesi hakkında bilgilendirme, Koruyucu Aile Birim Sorumlusu Sosyal Çalışmacı Bayram Tunç tarafından yapıldı.



Çorum’da 55 koruyucu aile yanında 68 çocuğun koruyucu aile hizmetinden yararlandığı ve kuruluşlarda bulunan diğer çocukların da koruyucu ailelerine kavuşturulmalarının hedeflendiği; İŞKUR, Halk Eğitim Merkezleri ve Kadın Kültür Merkezleri’nde kadınların beceri kazanmalarına ve istihdamına yönelik yaklaşık 40 farklı alanda kurslar açıldığı, kurum aracılığı ile bu kurslara katılım sağlanabileceği ifade edildi. Program Aile Eğitim Formatörü Ahmet Yakut’un Aile Eğitim Programı Tanıtım ve Ailenin Önemi konulu Sunumunu gerçekleştirmesi ile sona erdi.


Son Güncelleme: 16.02.2017 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.