Gönül Elçileri’nde üçüncüyüz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan ‘Gönül Elçileri Projesi’...

17 Eylül 2014 Çarşamba 15:19
 Gönül Elçileri’nde üçüncüyüz


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan ‘Gönül Elçileri Projesi’ kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda Samsun, Türkiye sıralamasında 10. sıradan 8. sıraya yükseldi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Aralık 2012 tarihinde toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Samsun ilinde ise Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un önderliğinde gerçekleştirilen Gönül Elçileri Projesi tüm hızıyla sürüyor.

10 bin 381 gönül elçisi sayısı ile 10. sırada olan Samsun kısa bir süre içersinde bu sayısı 20 bin 656’ya çıkartarak 8. sıraya çıktı.

Gönül Elçileri Projesi’nin vatandaşlar tarafından daha iyi kavranabilmesi ve konuya hassasiyetin sağlanması için insanlara projeyi anlatmaya çalıştıklarını belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, “Şimdiye kadar 17 ilçe tanıtım programlarımızı gerçekleştirdik. Tanıtım programlarının ardından şehrin muhtelif yerlerinde stantlar açarak Gönül Elçiliği'ni anlatmaya devam ediyoruz. Hedefimiz ilk 10'a girmekti ve bu başarıyı yakaladık. Şu an sayımız 20 bin 656’ya ulaştı. Şimdi hedefimizi daha da büyütüyor ve Samsun olarak ilk sıralarda olmayı hedefliyoruz” dedi.

Gönül Elçileri Projesi’nde gönüllü sayısında 220 bin 327 kişi ile Hatay ilk sırayı alırken, 49 bin 77 kişi ile İstanbul ikinci, 44 bin 480 kişi ile Çorum üçüncü, 48 bin 263 kişi ile Mersin dördüncü, 33 bin 44 kişi ile Tokat beşinci, 29 bin 178 kişi ile Kırklareli altıncı, 26 bin 285 kişi ile Balıkesir yedinci, 17 bin 397 kişi ile Adana dokuzuncu ve 14 bin 585 kişi ile de Van onuncu sırada yer aldı.




İHA

Son Güncelleme: 17.09.2014 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kerim 2014-09-17 21:00:57

Bu kadar sayıda gönüllüsü olan bir kurumun faaliyetlerine bir göz atmak lazım.Öğretmen ve öğrencilerin zorla gönüllü yapılıp sayının şişkin tutulup vali eşlerinin performanslarını ispatlamasından başka bir faaliyeti de yok!