‘Gönül rahatlığıyla için’

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorumlular’ın musluklarından akan şebeke suyunun kalitesine garanti vererek, “İçme suyumuz Türkiye’nin en kaliteli, en temiz suyudur. Gönül rahatlığıyla bardağınıza doldurup için.” dedi.

02 Mart 2017 Perşembe 14:12
‘Gönül rahatlığıyla için’


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorumlular’ın musluklarından akan şebeke suyunun kalitesine garanti vererek, “İçme suyumuz Türkiye’nin en kaliteli, en temiz suyudur. Gönül rahatlığıyla bardağınıza doldurup için.” dedi.


SCADA MERKEZİ’NDE DÜZENLENDİ


Başkan Külcü, bugün saat 11.00’de belediyenin su ve kanalizasyon işleri müdürlüğünün çalışmalarını özetleyen bir basın toplantısı düzenledi. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Su İşleri Müdürü Zübeyir Tuncel ile teknik personelin hazır bulunduğu toplantı Scada Merkezi’nde gerçekleştirildi.


‘TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK’


Çorum Belediyesi’nin 8 yıllık dönemde içme suyuna 350 milyon lira yatırım yaptığını açıklayan Külcü, yapılan çalışmaları şöyle özetledi; “Göreve başladığımızda musluktaki suda ağır bir metal kokusu vardı. Bunu önlemek için çok araştırma yaptık, çok çalıştık. Türkiye’de bu işi çözecek sistemle karşılaşmadık. Kendi mühendislerimiz ve dalgıçlarımızla yeni sistem geliştirdik. Yeni Hayat Barajı’nda alt koddan su almak yerine daha yüksek koddan su alma sistemini kurduk. Türkiye’de değişik kodlardan su almayı başarabilen bir belediye olduk. Sayın Bakanımız Çorum ziyaretinde projeyi anlattık, DSİ’ye örnek gösterildi. O günden bu yana suyumuz kokulu akmadı.


KAYIP-KAÇAK ORANI


Kayıp kaçak çalışmalarımız takdire şayandır. En iyi standartlara yaklaştırdı. Ekonomik olarak bütçeye ciddi tasarruf sağladık. Kayıp kaçak dünya ortalaması 3-35 arası. Kabul edilebilen 15-20. Ama yüzde 60-70 civarında kaçak olan ülkeler var. Çorum’da kayıp koçak oranı yüzde 33 oranında. Hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içinde yüzde 25’in altına çekmek, mümkünse yüzde 20’ye çekmektir. Şebekede iyileştirme yaptık. Röntgenini çekiyoruz.


Kentin muhtelif noktalarına 485 vana yerleştirdik. Cadde ve sokaklarda yaşanan arızalarda kayıp kaçak oranını azaltmış olduk. Sayaçlarda 10 yılını dolduranları yenilenmesini öngördük. Arızalır sayaçları mutlaka değiştirilmeli. 10 yılını geçiren 400 sayaç üzerinde yaptığımız incelemede yüzde 18.4 oranında kayıp tespiti yaptık. Kullanım süresi dolan 31 bin adet sayacı değiştirdik.


SAYISALLAŞTIRMA ÇALIŞMASI


Sayısallaştırma çağın zorunlu ihtiyacıdır. Hiçbir yer bir kişinin hafızasına mahkum edilemez. Emekli olan, başka kuruma geçen var. Sayısallaştırma yaparak neyin nerede olduğunu anında göreceğiz. Özel donanımlı araçlarımız var. Kayıp kaçak oranımız giderek azalacak. Dünya standartlarına hızla yaklaşmış olacağız.


Su işleri Müdürlüğü 8 yılda toplam 350 milyon liradır. İnsanımızın sağlığı her şeyden önemli. Suyumuzun kaliteli şekilde musluktan akması önemli. İnsanımız için yaptığımız hiçbir hizmeti hele suyu parayla ölçmüyoruz.


MUSLUKTAN AKAN SUYU HUZURLA İÇİN’


Çorum Belediyesi’nden şebekesinden gelen su, 101 bin abonemizin musluğundan akan su Türkiye’nin en temiz, en sağlıklı içme suyudur. Gönlünüz rahat, içiniz hoş olsun. Musluklarınızdan akan suyu gönül rahatlığıyla suyunu için. Su gibi aziz olun.”


 

Son Güncelleme: 02.03.2017 21:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.