‘Görevimi alnımın akıyla tamamladım’

Çorum Ülkü Ocakları Eski İl Başkanı Ahmet Hattab İmal, iki buçuk yıldır sürdürdüğü Çorum Ülkü Ocakları il başkanlığı görevini alnının akıyla tamamladığını ve emaneti teslim ettiğini söyledi.

04 Şubat 2017 Cumartesi 10:52
‘Görevimi alnımın akıyla tamamladım’

Çorum Ülkü Ocakları Eski İl Başkanı Ahmet Hattab İmal,
iki buçuk yıldır sürdürdüğü Çorum Ülkü Ocakları il başkanlığı görevini alnının akıyla tamamladığını ve emaneti teslim ettiğini söyledi.


İmal, “Daha dün gibi hatırlıyorum ocak çayhanesinde geçen günlerimi, o heyecanımı. Hiç unutmam ocak başkanının odasına ilk girişimi, ilk birim başkanı oluşumu tarifsiz duyguları. Hele üniversite kantinde hızlı hızlı yürüyüşlerimiz, yurt odasında devlet yönetmemiz daha dün gibi. Bizim hep hayallerimiz vardı millet için, vatan için, devlet için, turan için, kızıl elma için hayallerimiz ve heyecanımız vardı” dedi.


İmal, açıklamasında şunları ifade etti:


“Ülkücünün milletine, vatanına, devletine hayalide inancı da heyecanı da bitmez bitemez. İşte bu heyecan, inanç ve azimle milletime, ülküme hizmet için yüklendiğim görevimi yerine getirmenin huzurunu yaşıyorum. Tüm benliğimle inandığım bu kutlu davanın görev aldığım her kademesini kutsal bildim, bu uğurda gereken ne ise canla, başla gücüm yettiğince mücadele ettim. Şehitler emaneti olan bu kutlu ocaktan kimler geldi kimler geçti.

Ocağımız tütsün, davamız yaşasın diye nice yiğitler yârdan, anadan, serden geçti sayısız kahramanlar uçmağa vardı ve bayraklaştı. Görev yaptığım sürece bu maneviyatı bir an olsun aklımdan çıkarmadım. İçine düştüğüm en buhranlı dönemlerde umut ışığım yol göstericim hep bu değerler oldu. Bu kutlu görevi devraldığımdan bu yana Çorum Ülkü Ocakları olarak hep birlikte ülkü sancağını dalgalandırmak, davamızı hak ettiği yerlere taşımak adına bit çok projeye imza attık. Birlik beraberlik içinde nelerin başarılabileceğini herkese gösterdik.

Çorum Ülkü Ocakları hizmet binası, teşkilatları, faaliyetleri itibariyle Türkiye'de örnek teşkil eden bir konuma geldi. Bu gün eğitim çalışmaları, sosyal projeleri, farkındalık programları ile Çorum 'da bir değer olarak haklı yerindedir. İşte bu saydıklarım birlik ve beraberliğin gurur verici tablosudur. Ben her şeyden önce inandım. Davama inandım, insanlara inandım bu dualı davayı ne kadar iyi anlatırsam yaradanın bana o kadar kapı aralayacağına inandım. Ülkü sevdasını yüreğimde hissederek ettiğim yeminden ödün vermedim. Tüm samimiyetimle belirtmek isterim ki ülküsüne inanmış bir dava adamı için ülkücü andından daha büyük bir sorumluluk, söz ve mutabakat yoktur. Hep söyledim nasıl toprak erozyonu için ağaç dikiliyorsa bu memleket için Türk Milleti içinde ülkü tohumları ekilmeli, ülkü fidanları yeşermeli, ülkücüler yetiştirilmelidir. İşte o zaman cennet mekan Başbuğumun " Gençliğimizi büyük bir savaş beklemektedir. Bozgunculuğa, tembelliğe, ahlaksızlığa, cehalete, yalancılığı karşı büyük bir savaş" diyerek işaret ettiği o zorluklarla mücadele edecek nesiller yetiştirmiş olacağız. Geriye dönüp baktığımda ben ve yol arkadaşlarımın emeklerinin boşa gitmediğini görüyorum.

Evet yorulduk yıprandık ama emin olun bu dava uğruna mücadele etmek şu yalan dünyada yaşayabileceğimiz en nadide gururdur. Neferinden genel başkanına kadar bu içten ailenin bir üyesi olmak beni beni hep onurlandırdı. Bu gün ocak başkanlığı görevim sona ermiş olabilir ama bu ailenin bir üyesi olarak kardeşlerim emin olsun dün ne dediysem bu günde aynı yerdeyim, üzerime düşen ne ise bu uğurda canla başla mücadele edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Ülkü yolunda makamlar sadece semboldür. Bu uğurda herkes neferdir. Ülkücü hareket içinde bir nefer olarak üzerime düşen bu görevi de yerine getirmenin huzurunu yaşıyorum. Bu gün gerek yüz yüze gerekse sosyal medyada şahsıma iletilen o güzel cümleler sadece benim değil koskoca bir camianın başarısıdır.

Ortada takdir edilecek bir başarı varsa bu hepimizindir. Bir Milliyetçi Ülkücü Hareketin ufkuna inandık yolunda yürüdük ve şimdi o ufuklara inançla azimle yürüyecek kardeşlerime emaneti teslim ettik. Emin olun ki ömrümün sonuna kadar bu yolda yürüyeceğim. Kaderimiz ve geleceğimiz birdir. Yolunuza yoldaş, sesinize yankı, gönlünüze dost olarak hep yanınızda olacağım.

Dava arkadaşlarım merhum Ziya Gökalp'in de dediği gibi " Düşünmek, söylemek kolaydır fakat yapmak ve bilhassa muvaffakiyetle neticelendirmek çok güçtür" işte biz Ülkücü Hareket için düşündüklerimizi hep birlikte hayata geçirdik, benimle yol arkadaşlığı ettiniz sağ olun. Bir devir teslim yaptık bu bir yol ayrımı değildir aksine daha da güçleneceğimiz, kenetleneceğimiz, ocağımızı daha da ileri taşıyabileceğimiz bir sürecin başlangıcıdır. Bu kenetlenmeye engel teşkil edecek hiç bir unsura müsaade etmeyeceğiz. Bu gün Çorum Ülkü Ocaklarında sadece isim değişmiştir. Aynı inanç, aynı azim, aynı birliktelik mutlak surette devam edecektir. 


Bundan sonrasında hedefim, ülkücülerin tek adresi olan davamızın siyasi temsilcisi, Türk milliyetçilerinin kalesi  Milliyetçi Hareket Partisinde dava adamlığı görevimizi siyaset yaparak sürdürmek.


Bu ülkü değil mi bizi bir eden,

Dert sofrasını bal eden,
Baş veren ama baş eğdirmeyen.
Hangisinin hakkı ödenir,
Tarihe kadem basmış yiğitler. 
Ülkü davası kutlu bir han,
Kimler gelir kimler geçer. 
Bir garip Ahmet'im  geldim gidiyorum,
Hep nefer, hep nefer, ama illa ki nefer!”

 

Son Güncelleme: 04.02.2017 10:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.