Görme engellilere kabartma şerit

Osmancık Belediyesi sıcak asfalt çalışmalarının tamamlanmasının ardından kaldırım düzenlemelerine hız verdi.

17 Kasım 2014 Pazartesi 12:05
 Görme engellilere kabartma şerit


Osmancık Belediyesi sıcak asfalt çalışmalarının tamamlanmasının ardından kaldırım düzenlemelerine hız verdi.

Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçe merkezindeki yaya yollarının tamamen yenileneceğini söyledi.


Kaldırımların yayaların daha rahat kullanabileceği standartlarda düzenleneceğini ifade eden Karataş “İlçemizde alt yapı çalışmaları ve sıcak asfalt çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. Sıcak asfaltın ardından yoğunluğumuzu çevre düzenlemelerine verdik. Bu kapsamda ilçe merkezinde kaldırımları tamamen yenileyerek yayaların daha rahat kullanabileceği standartlara getiriyoruz. Böylelikle kaldırımlar hem daha kullanışlı hale geliyor hem de şehrin dokusuna uyan modern bir görünüme kavuşuyor. Tabi her zamanki çalışma düzenimiz olarak bu çalışmayı da yoğunluğun en yüksek olduğu ilçe merkezinden başladık. Çalışmalarımız Adnan Menderes Caddesinde devam ediyor. Kullanım önceliğine göre çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.


GÖRME ENGELLİLER İÇİN KABARTMA ŞERİT


Kaldırım çalışmaları yapılırken engelliler için hayatı kolaylaştıracak standartlara da dikkat ettiklerini ifade eden Karataş “Yaya yollarının en önemli standardı da herkesin kullanabileceği şekilde tasarlanmasıdır. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızı da düşünerek kaldırım çalışmalarını standartlara uygun şekilde yapıyoruz. Görme engelli vatandaşlarımız için kabartma sarı şeritler ve tekerlekli sandalye için kaldırıma çıkış yollarına özen gösteriyoruz.” diye konuştu.






 

Son Güncelleme: 17.11.2014 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165