Gözden uzak olan gönülden de uzak mı olur?

Ankara yolu güzergahında bulunan Erzurum Dede Türbesi ve çevresinin modernize edilerek ziyaretgah ve mesire alanı olarak düzenlenmesi projesi bir türlü hayata geçirilemiyor.

19 Temmuz 2017 Çarşamba 22:20
Gözden uzak olan gönülden de uzak mı olur?

MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM

Ankara yolu güzergahında bulunan Erzurum Dede Türbesi ve çevresinin modernize edilerek ziyaretgah ve mesire alanı olarak düzenlenmesi projesi bir türlü hayata geçirilemiyor.

Bölgeye gerek Çorum gerekse şehir dışından sıklıkla ziyaretçiler geliyor. Geçtiğimiz günlerde vesile oldu,  biz de uğradık. Gördük ki, manzara hiç değişmemiş.



Çorum ölçeğinde birçok Anadolu kentinde  benzer türbeler örnek projelerle muntazam bir şekilde yeniden düzenlenerek ziyarete açılıyor. Çorum’da ise maalesef tam tersi bir manzarayla karşılaşıyoruz.


Hatırlarsak, 2014 yılından bu yana ciddi manada Çorum’un gündemine taşıdığımız Erzurum Dede Türbesi ve çevresinin düzenlenmesi talebi, bölgedeki imar planı çalışmalarının tamamlanmadığı gerekçesiyle beklemeye alınmıştı.



Hatta Çorum Belediyesi yönetiminin yakın zamanda türbe ve civarının modernize edilmesi için örnek bir proje hazırladığı söylendi, ama aradan geçen zaman zarfında somut bir gelişme görülemedi.


Hal böyle olunca bölge bildiğimiz gibi öylece duruyor. Hatta bahar ve kırkikindi yağışları ile türbenin çatısından akan sular duvarlarına, hatta türbenin yeşil örtüsüne bile sirayet etmiş… Yollar yine çakır çukur… Türbe çevresini hiç anlatmayalım…


Kafalara takılan bir sorunun cevabını da aramıyor değilim.

Belediye yönetimi her nedense şehir merkezinde Çorumlu’nun göz önündeki bazı hizmetleri çok kısa sürede olgunlaştırıp hayata geçirirken, gözlerden uzak ancak hararetle hizmet bekleyen bazı alanlara benzer yaklaşımı gösteremiyor gibi geliyor. Veya beklenen hizmetin geciktiği gözleniyor.


Temennimiz, Erzurum Dede ve benzeri alanlar için çevre illerde örneklerine sıkça rastladığımız modern bir proje hazırlanması, çevresinin mezbelelikten kurtarılması…


Son Güncelleme: 20.07.2017 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
angaralı heri 2017-07-20 01:47:41

çok güzel ve yerinde bir konu yarayan yara erzurum dede sayın bel bşk külcü bu konuyla ilgili ahmet özlerle istişare halinde galiba ve tabiki büyük işadamı yakında yaparlar tamamen duygusal


Avatar
mehmet bölükbaş 2017-07-20 06:27:15

BİZİMDE İSTEĞÎMİZ BU HEM MÜBAREK INSANLARIN KIMLIKLERININI HALKIN ÖĞRENMESİ, GERÇEK İSİMLERİNİN TÜRBELERE (TABEĹALARA)YAZILIP GÜZELLİKLERİN MANEVİYAT'TAKİ YÜCELİKLERİNİ HİSSETTİRİLMELERİNİ İSTİYORUZ