'Gözü dönmüş eğitimciyi(!) Kınıyoruz'

Eğitim Bir Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Hamza Kalınsazlıoğlu, Niğde ili Bor İlçe Temsilcisi Ethem Erdoğan’a yapılan menfur saldırıyı yaptığı açıklama ile kınadı.

15 Ocak 2016 Cuma 12:49
'Gözü dönmüş eğitimciyi(!) Kınıyoruz'

Eğitim Bir Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Hamza Kalınsazlıoğlu, Niğde ili Bor İlçe Temsilcisi Ethem Erdoğan’a yapılan menfur saldırıyı yaptığı açıklama ile kınadı.

Kalınsazlıoğlu, yaptığı açıklamada, “Bor İlçe Temsilcimiz Ethem Erdoğan’ın, mesai çıkışı evine giderken, yüzü maskeli bir şahsın saldırısına uğramıştır. Erdoğan’ın kafasına ve boynuna elindeki taşla vuran saldırganın TOKİ Ortaokulu’nda Türkçe Öğretmeni olarak çalışan S.Ö. olduğu öğrenilmiştir.

Ethem Erdoğan’ın mukavemet göstermesi üzerine panikleyip kaçmaya başlayan saldırgan, polis tarafından yakalanırken, saldırıya uğrayan Ethem Erdoğan, ambulansla hastaneye götürülerek acil serviste kafasına dikiş atılmıştır.


Geleceğimiz olan çocukları ve gençleri emanet ettiğimiz eğitimciler arasından şiddete meyilli, üstelik kendi meslektaşını yaralamaya hatta öldürmeye kastedecek kadar kendinden geçen, gözü kin ve nefret bürümüş öğretmen unvanlı saldırganı kınıyor, bu ve benzeri olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.


Saldırganın üyesi olduğu sendikanın, kendisi polis tarafından yakalandıktan sonra karakolda ifade verirken, söz konusu sendikanın temsilcisi ve avukatının da bizzat bulunması, bu saldırganı sahiplenmesi, hak, hukuk ve masumiyet konularına nasıl yaklaştığının çok açık göstergesidir. Aynı sendikanın genel merkez düzeyindeki şiddete meyyal, tahkir ve tahrik edici söylemleri, eğitim çalışanlarının iş barışını tehdit etmektedir. Sorumluluk makamında olan kişilerin, ortaya koydukları tavır ve kullandıkları dilin yönü eleştirel olsa bile karakteri yapıcı olmalıdır.


Hangi sebeple olursa olsun, şiddet ve nefretle hareket edilmesi çok çirkin ve insanlık dışıdır. Eğitim çalışanlarına, geleceğimizi, en değerli varlığımızı emanet ettiğimiz öğretmenlere saldırılmasının, onların darp edilmesinin önüne geçilmesi için herkesi sorumluluk almaya davet ettiğimiz bir dönemde, faili öğretmen olan böyle bir olayın meydana gelmesi bizleri derinden üzmüştür.


Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitimcilere yapılan her türlü saldırıyı lanetliyoruz. Eğitimci kimliğine sahip saldırgan hakkında gereken işlemin yapılmasının takipçisi olacağız.” dedi.

 

Son Güncelleme: 15.01.2016 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.