Güney Kore dizilerinden etkilenince…

Çorum'da yaşayan 23 yaşındaki Esma Yıkılmaz, 7 yıl önce izlediği Güney Kore dizilerinden etkilenip...

23 Kasım 2014 Pazar 15:53
Güney Kore dizilerinden etkilenince…


Çorum'da yaşayan 23 yaşındaki Esma Yıkılmaz, 7 yıl önce izlediği Güney Kore dizilerinden etkilenip ülkenin geleneksel kıyafeti Hanbok'u tasarlayıp üretmeye başladı. Yıkılmaz'ın Alaca İlçesi'nde düzenlediği 'Hanbok' defilesini Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müşteşarı Dong Woo Cho, da izledi.


Alaca İlçesi'nde oturan Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü mezunu Esma Yıkılmaz, 7 yıl önce izlediği Güney Kore dizilerinden etkilenerek ülkenin kültürünü araştırmaya başladı. Yıkılmaz, dizilerde kullanılan kıyafetleri araştırıp Güney Kore'nin geleneksel giysisi 'Hanbok' tasarımları yaptı. Güney Kore ile ilgili yayınlar yapan bir internet sitesinin düzenlediği 'Hanbok' tasarım yarışmasına katılıp derece elde edince çalışmalarına hız verdi.


Esma Yıkılmaz, önceki gün Alaca İlçesi'nde 'Hanbok' defilesi düzenlerken 20 'Hanbok' tasarımını tanıttı. Defile ilgiyle izlendi. Esma Yıkılmaz'ın daveti üzerine Alaca İlçesi'ne gelen Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müşteşarı Dong Woo Cho da defileyi seyretti. Hobi olarak Moda tasarımı yapmaya başladığını anlatan Esma Yıkılmaz, şöyle konuştu:


"2007 yılında izlediğim Güney Kore dizilerinde onların kültürünün kültürümüze çok benzediğini gördüm. Koreliler hakkında internette araştırmalar yaparken geleneksel kıyafetleri ile ilgili de bilgi topladım. Tasarımlar yapmaya başladım. Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği ile de iletişime geçtim. Onlarda bana ilgi gösterdiler. İnternette yöneticisi olduğum bir site üzerinden kendimde daha sonra tasarım yarışmaları yapmaya başladım. Hanbok ile ilgili toplamda 60 tasarım yaptım. 20 tasarımı bu defilemde sergiledim."


Hanbok kıyafeti ile ilgili bilgi veren Yıkılmaz, kadınların 'Hanbok' giysisinin sarmalayan bir etek ve ceketten oluştuğunu belirterek, "Bu; Chima-jeogori olarak adlandırılır. 'chima' etek ve 'jeogori' ceket demektir. Erkeklerin Hanbok giysisi kısa bir ceket ve pantolondan oluşmaktadır. 'Baji' adı verilir ve oldukça boldur ve ayak bileklerini sarar."






DHA

Son Güncelleme: 23.11.2014 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
jjbhjvu 2015-11-23 15:12:58

çok hoş

banner165