Güney Köyü’ne Kur’an Kursu

Çorum Belediyesi tarafından Güney Köyü’nde yaptırılan Kur’an kursu hizmete açıldı.

13 Ocak 2017 Cuma 20:05
Güney Köyü’ne Kur’an Kursu

Çorum Belediyesi tarafından Güney Köyü’nde yaptırılan Kur’an kursu hizmete açıldı.

Belediye Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre; Cuma namazı sonrası Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Ahmet Yabacıoğlu, Alper Zahir ve Turhan Candan ve köy sakinlerinin katıldığı bir programla açılışı yapılan Kur’an Kursuna şehit Yaşar Uysal’ın ismi verildi.



Güney Köyü'nü daha önce ziyaret ettiklerinde şehit Yaşar Uysal'ın annesi Fadime Uysal’ın kendilerinden Kur'an Kursu yapılması için talepte bulunduğunu belirten Başkan Külcü, “Bizim bu işi yapmamıza Fadime annemiz vesile oldu. Peygamber Efendimizin de buyurduğu gibi "Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir." Böyle hayırlı ve güzel bir işe Fadime annemiz vesile oldu. Biz de bu işin aracılığını yapmış olduk.” dedi.




Çorum Belediyesi olarak 10. Kur'an Kursunu Güney Köyü'ne yaptıklarının altını çizen Başkan Külcü, 2017 yılında 6 tane daha Kur’an kursu yapacaklarını kaydetti. Erkek ve kızlar için iki tane daha yatılı hafızlık erkek ve kız Kur'an kursu yaptırdıklarını dile getiren Başkan Külcü, “Yaptığımız bütün işlerimizi devletimizin parası ile yapıyoruz. Önceden bu işler buğday, ekmek toplayarak yapılırdı. Artık devletimiz parasını gönderiyor biz de bunları yapıyoruz. Allah Cumhurbaşkanımıza da, Başbakanımıza da güç kuvvet versin” dedi.



Güney Köyü Şehit Yaşar Uysal Kur'an Kursu hocası Macide Kurt günün anısına Başkan Külcü'ye ve Fadime Uysal'a çiçek takdim etti. İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın'ın duası ile Kur'an kursu hizmete girdi.


Son Güncelleme: 13.01.2017 20:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165