Hainler hesap verecek

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hâkim karşısına çıktı.

01 Ağustos 2017 Salı 17:01
 Hainler hesap verecek


Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hâkim karşısına çıktı.


Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu,  Sincan Ceza ve İnfaz Kurumlarındaki salonlarında görülen 486 sanıklı KahramankazanMürted, 155 sanıklı Kara Kuvvetleri Havacılık ve 157 sanıklı Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki “mahremimamlar” davalarını takip etti.


AK PARTİ MECLİS GRUBU OLARAK
AKINCI ÜSSÜ DAVASINA MÜDAHİLİZ


Görülen davlarla ilgili Ülke Tv özel yayınına değerlendirmelerde bulunan Uslu, “Ak Parti Meclis Grubu olarak Akıncı Üssü davasına müdahiliz. Daha öncede davaları izledim ve sanıkların Üç Maymunları oynadıklarını düşünüyorum. İfade verenlerin çok lüzumsuz beyanları ile vakit kazanmaya çalıştıklarını görüyoruz. Duruşmaları izleyen Şehit yakınları ve Gazilerimizin tepkilerini de salonlarda görüyoruz. Hepimizin canını yakan konuşmalarda oluyor. Bir taraftan sanıkların verdikleri ifadelere bozuluyoruz bir taraftan da şehit yakınlarının feryatları canımızı yakıyor. 15 Temmuz’u TBMM’de yaşamış birisi olarak da bu duruşmalarda sadece doğruyu söylemek yerine mahkemeyi, kamu vicdanını yanıltmaya çalışıyor olmaları da ayrıca bir talihsizliktir” dedi.

İdam anayasa değişikliği gerektiren bir konudur diyen Uslu, “ Anayasa Değişikliği için 367 şartı var. Ak Parti ve MHP’nin Milletvekili sayısı bu şarta uymuyor. CHP’nin samimiyet testine tabi tutulması gerekir. CHP buradan bir siyasi polemik çıkartmak, rant sağlamak, bizi suçlamak yerine idam kararına katılıp katılmayacağı konusunda milletin önünde net açık tavır kaymalılar. Bu polemiklere çok alıştık. Biz hazırız. Yeter ki, CHP durduğu yerde dik dursun” dedi.


FETÖ üyelerine tek tip giysinin uygulaması gerektiğini belirten Uslu, bu uygulamanın Dünyanın birçok yerinde yapıldığını söyledi.
Uslu son olarak, “Adalet er-geç tecelli edecek. Kim vatanına, memleketine, bayrağına ihanet etti ise insanlarımızın canına kıydıysa bunu hesabını verecekler” dedi.


 

Son Güncelleme: 01.08.2017 17:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.