Hainler kirli emellerine ulaşamadı

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

16 Temmuz 2017 Pazar 12:50
Hainler kirli emellerine ulaşamadı

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Hainlerin kirli emellerine ulaşamadıklarını belirten Selim Aydın, “Bir yıl önce, tarihin en hain, en acımasız ve en amansız darbe girişimlerinden birine hep birlikte şahit olduk. Ülkemizin ve milletimizin geleceğine, demokrasimize ve milli iradeye pusu kuran eli kanlı teröristler, hem sivil vatandaşlarımıza, hem güvenlik güçlerimize, hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne en ağır silahlarla saldırmasına rağmen, Allah’a şükürler olsun ki kirli emellerine ulaşamadılar. Milletimiz ve milletini seven güvenlik güçlerimiz canları pahasına buna müsaade etmedi. Allah bu hadiseleri bir daha bizlere yaşatmasın. En büyük dileğimiz budur. Zira bizler, ‘Önce ülkemiz’ diyen Türkiye Kamu Sen mensuplarıyız. Devletini ve milletini asla pazarlık konusu yapmayan ‘Devlet-i Ebed Müddet’ sevdalılarıyız.” dedi.


15 Temmuz’un tüm yönleriyle doğru analiz etmenin de çok önemli olduğunu ifade eden Aydın, “Bu acı tecrübeyle devlet idaresinin, hangi amaç ve gerekçeyle olursa olsun tek bir kişiye, gruba, cemaate ya da zümreye bırakılmaması, hiçbir kişi ya da oluşuma ayrımcılık yapılmaması gerektiği inancı bir kere daha perçinlenmiştir. Din kisvesine bürünmüş bir yapının devlette nasıl böylesi tehlikeli bir kadrolaşmaya varabildiğini ve bunun ülkemizi sürüklediği tehlikeli noktayı çok çok iyi anlamalıyız.” Diye konuştu.

Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gerekli dersleri ne kadar çıkardık? Bu hadisenin bir daha yaşanmaması için hangi tedbirleri aldık? İster, tarikat, ister cemaat isterse sendika olsun, başka paralel yapıların oluşmasının önüne geçebildik mi?

Ülkemize 15 Temmuz’u yaşatanları asla affetmeyeceğiz ve affedilmesine de müsaade etmeyeceğiz. Ancak 110 bin civarında ihraç edilen, 35 bine yakın açığa alınan kamu çalışanı için de izlerin birbirine karışmaması vebali hassasiyetinde asıl suçluların ortaya çıkarılmasını da sonuna kadar destekleyerek adil bir araştırma ve yargılama istiyoruz. Bir an evvel bu sürecin tamamlanıp ülkemizin normalleşmesini istiyoruz.


Velhasıl, varlığını Türk varlığına armağan eden bizler için ülkemiz, asla vazgeçemeyeceğimiz ülkümüz, fedakârlık sınırı tanımayacak ateşte sevdamız; geleceğimize dair tek endişemizdir. Başta ülkemizi yönetenleri ehliyet, adalet, liyakat ve ilk önce devlete sadakat ilkelerinden vazgeçmemeye, özellikle kamuda istihdamların bu ana ilkeler üzerinden tesis edilmesi hususunda tarihe şerh düşme noktasında uyarıyoruz.


15 Temmuz gecesi verilen demokrasi mücadelesi, ülke tarihimizde bir dönüm noktası olmalı, bütün ayrışmalar bir kenara bırakılmalı, ortak değerlerimiz etrafında, hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde adil, eşitlikçi, herkesi kucaklayan, liyakate ve hakkaniyete dayanan bir yapı oluşturulmalıdır.


Bu vesile ile başta bu toprakları bizlere vatan yapan şehitlerimiz, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, hain darbe girişimi esnasında şehit düşen kahraman vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı ömürler diliyor, tüm milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyoruz. Allah Devletimize ve milletimize zeval vermesin.”





Son Güncelleme: 16.07.2017 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.